13:07 27.09.2015

Парубій у Конгресі США закликав дати Україні летальну зброю і нагадував про зобов'язання Вашингтона щодо Будапештського меморандуму

2 хв читати
Парубій у Конгресі США закликав дати Україні летальну зброю і нагадував про зобов'язання Вашингтона щодо Будапештського меморандуму

Перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій, який перебуває з робочим візитом у Вашингтоні (США), виступив в американському Конгресі і закликав владу США надати Україні летальну зброю.

"Виступив із доповіддю на форумі "Триває битва за свободу України: ризик західного провалу політичної, економічної та гуманітарної допомоги", що відбулася в Конгресі США. У доповіді і на зустрічі з конгресменами Марсі Каптур і Сандором Левіном подякував за величезну підтримку, наголошував на необхідності надання Україні летального озброєння і нагадував про зобов'язання США щодо Будапештського меморандуму", - написав він на своїй сторінці у "Фейсбук" у суботу ввечері.

За словами А.Парубія, одна з доповідачів, голова Американської комісії з питань релігійної свободи Катріна Светт, зазначила: "Невиконання Будапештських домовленостей і наших обіцянок перед Україною, - це так само, як виписати не підтверджений грошима чек людині, яка і так перебувала в дуже скрутному становищі".

Як повідомлялося, прес-служба Верховної Ради раніше повідомляла, що А.Парубій візьме участь у форумі "Українська битва за свободу триває - Ризик західної невдачі в політичній, економічній та гуманітарній підтримці" (ukraine's Ongoing Battle for Freedom - The Risk of Western Failure in Political, Economic, and Humanitarian Assistance), який проходить у Конгресі США.

Зокрема, А.Парубій планував виступити перед учасниками форуму з доповіддю на тему: "Міжнародні зобов'язання України у сфері безпеки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА