11:26 09.10.2015

Робоча група ВР перевірить на відповідність європейським нормам законопроекти, необхідні для безвізового режиму між Україною та ЄС

2 хв читати
Робоча група ВР перевірить на відповідність європейським нормам законопроекти, необхідні для безвізового режиму між Україною та ЄС

Робоча група з підготовки до другого читання законопроектів, необхідних для введення безвізового режиму між Україною та ЄС, перевірить їх відповідність європейському законодавству, обіцяє голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.

"Хочу зазначити, що були дуже непрості дискусії (під час розгляду законопроектів у першому читанні на засіданні українського парламенту в четвер - ІФ). Депутати показали, що вони не готові сліпо голосувати за будь-які рішення. Якщо ми приймаємо європейські закони, то вони мають бути європейської якості. Тому на адресу представників уряду, які готували ці закони, звучало чимало гострих запитань", - написав В.Гройсман на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"В результаті ми домовились, що для підготовки до другого читання буде створена спільна робоча група з представників профільних комітетів парламенту і урядовців із залученням європейських експертів. І кожна норма запропонованих законів буде перевірена на відповідність європейському законодавству",- додав він.

Спікер наголосив, що розглянуті та прийняті в першому читанні законопроекти "не тільки є передумовою безвізового режиму, вони мають потужний реформаторський і, зокрема, антикорупційний, потенціал". За словами В.Гройсмана, "ці закони потрібні не Євросоюзу, а перш за все самій Україні".

Голова Верховної Ради нагадав, що серед ухвалених у першому читанні законопроектів - законопроект про державне фінансування політичних партій. "Чому в європейських країнах фінансування політичних партій бере на себе саме держава? Тому що тільки за цієї умови політика стає незалежною від олігархів. І відповідальною перед виборцями", - наголосив В.Гройсман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА