13:39 09.10.2015

Основна політична корупція зосереджена у ВР, переконаний глава Мін’юсту

2 хв читати
Основна політична корупція зосереджена у ВР, переконаний глава Мін’юсту

Міністр юстиції України Павло Петренко вважає, що найбільш політично корумпованим органом на цьому етапі є Верховна Рада.

"Основна політична корупція не в органах виконавчої влади, а в стінах парламенту. Це те місце, де ухвалюють ключові рішення або блокують ключові рішення. Чому парламент не розблоковує процес приватизації держпідприємств? В Україні 1,5 тис. держпідприємств, більшість із них збиткові. Парламент проти їх продажу тому, що з більшістю з цих підприємств є зв'язки у політичних сил. Вони фактично через тіньовий контроль над тими чи тими підприємствами давно вважають їх уже приватизованими. Це і є політична корупція і залежність політичних сил від бізнес-структур", - сказав він на брифінгу в Києві в п'ятницю.

Глава Мін’юсту також назвав історичним моментом ухвалений напередодні закон про контроль за звітністю політичних партій.

"Це дасть можливість змінити і політичну культуру, і поле гравців. Це дасть можливість з'явитися новим партіям, які прийдуть з новими принципами, і виборці їх наймуть на роботу і зможуть із них спитати. І у цих партій не буде фінансистів, яким вони щось винні", - зазначив він.

Стосовно питання депутатської недоторканності П.Петренко зазначив: "До Верховної Ради йдуть бізнесмени для захисту себе і свого бізнесу. Інститут недоторканності не виконує своєї функції - забезпечення свободи висловлення політичної позиції. Але у нас це розцінюється як захист від переслідувань".

При цьому глава Мін’юсту наголосив, що не є прибічником повного скасування депутатської недоторканності.

"У нас до кінця не реформована правоохоронна система. Коли ми її повністю знімемо, то буде мовчазний парламент. Але у нас має бути обмежена недоторканність суддів і народних депутатів", - висловив думку міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА