19:57 26.10.2015

У ВР зареєстрували проект податкової реформи

2 хв читати
У ВР зареєстрували проект податкової реформи

У Верховній Раді України в понеділок зареєстровано проект закону №3357 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податкової лібералізації.

Текст законопроекту наразі на сайті парламенту відсутній.

Ініціаторами проекту закону виступили представники усіх фракцій коаліції, а також народні депутати фракції "Опозиційний блок", групи "Відродження" та позафракційні парламентарії.

Раніше голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна повідомила, що робоча група з напрацювання єдиної концепції податкової реформи внесе альтернативний мінфінівському законопроект про ліберальну податкову реформу до Верховної Ради одразу ж після виборів 26 жовтня, щоб уникнути звинувачень у політичному підґрунті.

Н.Южаніна уточнила, що пропонований законопроект передбачає кардинальну реструктуризацію функцій Державної фіскальної служби, розширення електронних сервісів, зниження податкового навантаження на фонд оплати праці, перехід до оподатковування розподіленого прибутку і виправлення недоліків електронного адміністрування ПДВ.

Як повідомлялося, Національна рада реформ при президентові ще навесні 2015 року створила цільову групу "Податкова реформа" на чолі з міністром фінансів Наталією Яресько, до якої увійшли кілька депутатів, представників громадськості та бізнес асоціацій, а також експерти МВФ і радники міністра фінансів Іван Міклош (екс-міністр фінансів Словаччини) і Роберт Конрад. Протягом травня і всього літа працювали відкриті комунікаційні платформи та галузеві платформи, на яких Мінфін і цільова група обговорювали з експертами та представниками бізнесу концепцію податкової реформи. Передбачалося, що реформа буде проголосована на початку осені, що дозволить запустити її з початку 2016 року і побудувати на ній новий бюджет.

Однак підготувати єдиний узгоджений документ не вдалося, в результаті на Нацраді реформ при президенті на початку вересня було представлено кілька варіантів концепції та ухвалено рішення створити робочу групу з доопрацювання концепції податкової реформи, до якої мають увійти представники Мінфіну, профільного парламентського комітету, Мінсоцполітики, Мінекономрозвитку, фракцій коаліції ВР і позафракційні депутати, експерти та представники громадянського суспільства.

Згідно з даними агентства "Інтерфакс-Україна", уряд має намір наполягати на прийнятті за основу менш радикальної концепції Мінфіну і одночасно проводить складні переговори з МВФ, який побоюється розбалансування бюджету у разі прийняття реформи в такому вигляді.

Мінфін з 12 жовтня запустив концепцію податкової реформи на нове коло обговорення, зазначивши, що цей Всеукраїнський проект "Національний діалог: обговорення концепції податкової реформи" проводиться за ініціативою прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Міністерство фінансів України прогнозує визначення остаточної моделі податкової реформи в листопаді 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА