10:13 10.11.2015

Порошенко розраховує на позитивне голосування за законопроекти про безвізовий режим

2 хв читати
Порошенко розраховує на позитивне голосування за законопроекти про безвізовий режим

Президент України Петро Порошенко наголошує на важливості ухвалення Верховною Радою законопроектів, які необхідні для виконання технічних умов для надання безвізового режиму для громадян України в країнах Євросоюзу, повідомляє прес-служба глави держави.

"Я впевнений в тому, що у народних депутатів, членів коаліції і не тільки, вистачить мудрості та відповідальності для того, щоб проголосувати за закони, які мають безпосереднє відношення до безвізового режиму", - сказав П. Порошенко під час зустрічі з керівниками депутатських фракцій, що відбулася напередодні голосування.

"Я можу відповідально стверджувати, що на сьогоднішній день доля безвізового режиму залежить від голосування цих законів", - наголосив глава держави.

Президент висловив здивування щодо звернення народних депутатів, що надійшло на адресу Адміністрації президента, стосовно розширення можливості застосування їх дипломатичного паспорта. "Вони хочуть користуватися великими можливостями безвізового режиму. Але дві третини цих депутатів не хочуть голосувати за безвізовий режим", - зазначив П. Порошенко.

Він висловив тверде переконання, що кожен з представників влади, навпаки, маэ зробити все, щоб не лише він, але і кожний українець мав можливість безвізового режиму. "Ми маємо зробити все, щоб кожен українець мав можливість подорожувати без віз країнами Шенгенської зони", - наголосив глава держави.

За голосування за Трудовий кодекс щодо заборони трудової дискримінації, який є обов'язковою умовою для скасування Євросоюзом віз для громадян України, президент наголосив, що виступає за збереження рівних прав усіх громадян нашої держави.

"Як гарант Конституції я категорично проти дискримінації будь-якого українського громадянина за будь-якою ознакою ", - сказав П. Порошенко.

Президент ще раз наголосив, що всі вимоги з боку Євросоюзу щодо надання безвізового режиму - це складові Угоди про асоціацію. Він нагадав, що кожний з чинних депутатів, членів коаліції, представників влади обіцяли українським громадянам слідувати у проєвропейському напрямку і мають виконувати свої обіцянки. "Ми зараз робимо лише одне - імплементуємо те, що зобов'язалися перед нашими виборцями. Нічого більше", - резюмував глава держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА