15:33 10.11.2015

ВР у вівторок ухвалила п'ять законів із безвізового пакета

2 хв читати
ВР у вівторок ухвалила п'ять законів із безвізового пакета

Верховна Рада ухвалила в цілому п'ять законів, необхідних для виконання плану дій з лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні парламенту у вівторок було прийнято в цілому законопроекти у сфері антикорупційної діяльності - №2540а, №2541а, №2542а, законопроект №3040 про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, а також законопроект про зовнішню трудову міграцію №2330а.

Голова парламентського комітету з питань європейської інтеграції Ірина Геращенко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" зазначила, що Україна продемонструвала суттєвий прогрес на шляху виконання плану дій із лібералізації Євросоюзом візового режиму для громадян України.

Водночас вона нагадала, що буде проведено експертизу ухваленого у вівторок закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих питань накладення арешту на майно з метою усунення корупційних ризиків під час його застосування (законопроект №2540а).

Вона також наголосила, що український парламент має внести антидискримінаційну норму до трудового законодавства. У виконання цієї вимоги Україна може внести таку поправку або до чинного Кодексу законів про працю, або до нового трудового кодексу, який був раніше прийнятий парламентом в першому читанні.

І.Геращенко також нагадала, що перед українським парламентом стоїть ще завдання прийняти в цілому низку законопроектів стосовно питань міграції.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко 1 листопада заявив, що Верховна Рада має до 9 листопада ухвалити решту дев'ять із 13 законів для введення безвізового режиму між Україною та ЄС. На засіданні в четвер, 5 листопада, парламент ухвалив лише два закони з безвізового пакета, після чого П.Порошенко заявив про намір провести ще одну зустріч із депутатами, щоб переконати їх проголосувати за решту законопроектів на засіданні у вівторок, 10 листопада. Зустріч із керівниками фракцій відбулася 9 листопада.

На засіданні у вівторок Верховна Рада ухвалила всі закони з безвізового пакета, окрім поправок до Трудового кодексу про недопущення дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації під час прийому на роботу. Народні депутати також зняли з розгляду законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення функціонування Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, оскільки в результаті ухвалення інших законів цей законопроект втратив актуальність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА