12:40 12.11.2015

Технічний висновок про виконання Україною плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС буде надано 24 листопада - Немиря

2 хв читати
Технічний висновок про виконання Україною плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС буде надано 24 листопада - Немиря

Технічний висновок про виконання Україною плану дій щодо лібералізації Євросоюзом візового режиму з Україною буде зроблено 24 листопада, нагадує народний депутат фракції "Батьківщина" Григорій Немиря.

"Сьогодні останній день, коли поправка ("антидискримінаційна" - ІФ) має бути проголосована, щоб 24 листопада група високопоставлених осіб в Брюсселі зробила технічний висновок, Україна виконала умови, щоб до 15 грудня Європейська комісія дала позитивний висновок або негативний", - сказав він журналістам у кулуарах парламенту в четвер.

"За умови, що Європейська комісія дасть позитивний висновок, що технічні умови виконані, настає наступний, політичний, етап – ухвалення рішення Європейським парламентом та Європейською радою, куди входять 28 країн-членів ЄС. Але без технічного висновку можна перейти до наступного політичного етапу", - додав Г. Немиря.

Як повідомлялося, Верховна Рада на засіданні в четвер внесла антидискримінаційну поправку Кодекс законів про працю, доповнивши перелік ознак, за якими забороняється дискримінація при працевлаштуванні, ознаками сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності, інвалідності.

Президент України Петро Порошенко 1 листопада заявив, що Верховна Рада має до 9 листопада прийняти дев'ять із 13 законів для запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС. На засіданні в четвер, 5 листопада, парламент ухвалив лише два закони з "безвізового пакета", а у вівторок, 10 листопада – ще п'ять. Не були прийняті поправки до Трудового кодексу про недопущення дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації при прийомі на роботу; також депутати зняли з розгляду законопроект про забезпечення функціонування Нацагентства із виявлення, розшуку та управління активами, отриманими злочинним шляхом, оскільки у результаті ухвалення інших законів він втратив актуальність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА