11:47 13.11.2015

Гройсман обговорив із Соросом проведення реформ в Україні та роль у цьому процесі ВР

2 хв читати
Гройсман обговорив із Соросом проведення реформ в Україні та роль у цьому процесі ВР

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман у четвер провів зустріч із засновником фонду "Відкрите суспільство" Джорджем Соросом, під час якої сторони обговорили хід реформ в Україні.

Як повідомляє прес-секретар В.Гройсмана, спікер парламенту зазначив, що попри складні дискусії в стінах Верховної Ради депутати здатні ухвалювати важливі для країни рішення. Зокрема, зазначив він, в четвер депутати ухвалили 21 законодавчий акт, серед яких низка важливих законів у сфері економіки та боротьби з корупцією.

В.Гройсман особливо акцентував увагу співрозмовника на ухваленні закону, яким передбачено створення Державного бюро розслідувань, та прийнятті "антидискримінаційної" поправки до Трудового кодексу України. Він також повідомив, що триває підготовка до ухвалення нового закону про державну службу.

Під час зустрічі йшлося також про реформу з децентралізації та реформу судової сфери. Керівник парламенту наголосив, що децентралізація влади сприятиме прискоренню реформ. "Як тільки ми побудуємо якісну систему управління в країні, це одразу вплине на якість і швидкість реформ, стане набагато краще", - наголосив В.Гройсман.

Говорячи про судову реформу, голова Верховної Ради зазначив, що сьогодні парламент звільнив 227 суддів, і повідомив, що ініціюватиме розробку нової системи призначення суддів.

В.Гройсман також розповів про реформу внутрішньопарламентських процедур, зазначивши, що в парламенті працює місія Європарламенту з оцінки потреб на чолі з Петом Коксом. "Я очікую, що до кінця січня наступного року ми розробимо системний план змін в українському парламенті", - сказав В.Гройсман, наголосивши, що перші кроки вже зроблено, зокрема, "починають з'являтися нові електронні сервіси".

Він також повідомив про новацію в підготовці порядку денного пленарних засідань - введення тематичних днів, під час яких розглядається комплекс законопроектів з реформування тієї чи тієї сфери. Зокрема, на наступному пленарному тижні планується провести день освіти, низку інших тематичних днів.

У свою чергу Дж.Сорос високо оцінив роботу парламенту в частині законодавчого забезпечення реформ. "Дуже добре. Приємно чути, що справи рухаються. Бажаю успіхів на цьому шляху", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА