10:00 16.11.2015

Гройсман збере робгрупу для аналізу результативності закону про місцеві вибори та розробки Виборчого кодексу

2 хв читати
Гройсман збере робгрупу для аналізу результативності закону про місцеві вибори та розробки Виборчого кодексу

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман має намір найближчим часом зібрати робочу групу, яка проаналізує реалізацію на практиці закону про місцеві вибори й на основі цього аналізу розпочне роботу над Виборчим кодексом.

В.Гройсман написав на своїй сторінці у Facebook у понеділок уранці, що другий тур місцевих виборів в Україні відбувся, у зв'язку з чим "відразу по свіжих слідах варто проаналізувати, як спрацював закон про місцеві вибори, його плюси і очевидні недоліки".

"Найближчим часом я зберу робочу групу, щоб на основі такого аналізу розпочати роботу над Виборчим кодексом. Його наявність дозволить нарешті позбутись нашої традиційної практики переписувати виборче законодавство напередодні кожних виборів", - наголосив спікер українського парламенту.

Він також привітав новообраних міських голів: "Будемо спільно працювати над подальшим впровадженням децентралізації".

Як повідомлялося, в Україні в неділю, 15 листопада, відбувся другий тур виборів міських голів у 29 містах. Уперше за час незалежності України вибори мерів міст із чисельністю виборців більше ніж 90 тис. людей проводилися у два тури, що передбачено законом про місцеві вибори.

За підсумками голосування в першому турі 25 жовтня такі вибори були призначені в 29 містах. Зокрема, другий тур виборів мера був призначений і відбувся в Києві, а також у 18 обласних центрах: Вінниці, Луцьку, Дніпропетровську, Житомирі, Ужгороді, Запоріжжі, Івано-Франківську, Кіровограді, Львові, Миколаєві, Полтаві, Рівному, Сумах, Херсоні, Хмельницькому, Черкасах, Чернівцях та Чернігові.

Крім того, другий тур виборів мерів відбувся у десятьох містах обласного значення: Дніпродзержинську, Кривому Розі, Нікополі, Павлограді (Дніпропетровська область), Краматорську (Донецька область), Бердянську, Мелітополі (Запорізька область), Білій Церкві (Київська область), Кременчуці (Полтавська область), Сєверодонецьку (Луганська область).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА