17:04 16.11.2015

Порушення в день виборів у другому турі були несуттєвими, на результати голосування не вплинули

2 хв читати
Порушення в день виборів у другому турі були несуттєвими, на результати голосування не вплинули

Правопорушення у день голосування у другому турі місцевих виборів 15 листопада не були значними і не вплинули на волевиявлення українців і результати голосування, заявляють у МВС України.

"Що стосується правопорушень, одразу наголошую, що вони не мали визначального характеру. Ми зафіксували 323 повідомлення, з них зареєстровано в ЄРДР 5", - сказав у понеділок на брифінгу в Києві радник міністра внутрішніх справ України Іван Стойко.

Він наголосив, що порушення виборчого процесу стосуються, зокрема, наявності зайвих бюлетенів на одній із дільничних комісій у Донецькій області, повідомлення про нібито мінування ділянки у Дніпропетровській області, в Чернігові була знешкоджена підозріла сумка, в якій могла бути вибухівка.

Радник міністра нагадав, що правопорядок у день повторного голосування в Україні забезпечували понад 31 тисяча правоохоронців, а також понад 5 тисяч громадських активістів. Загалом з початку виборчого процесу (з 5 вересня) і до сьогоднішнього дня правоохоронні органи зафіксували понад 8 тисяч повідомлень про порушення виборчого законодавства.

І. Стойко наголосив, що Національна поліція та інші правоохоронні органи повною мірою впоралися з окресленним завданням щодо забезпечення порядку на виборах. Він нагадав, що на сьогодні близько 2 співробітників поліції продовжують нести службу з охорони територіальних виборчих комісій.

У свою чергу, координатор громадянської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська додала, що загалом виборча кампанія і день повторного голосування минули спокійно, не було очікуваної кількості порушень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА