19:25 01.12.2015

Фірташ вирішив відкласти своє повернення в Україну через протидію влади - заява

2 хв читати
Фірташ вирішив відкласти своє повернення в Україну через протидію влади - заява

Бізнесмен, голова ради Федерації роботодавців України (ФРУ) Дмитро Фірташ, з весни 2014 року відсутній в Україні через судові розгляди в Австрії, вирішив відкласти повернення, анонсоване раніше на 2 грудня, для участі в з'їзді ФРУ.

"Сьогоднішня українська влада здійснила безпрецедентні кроки та зробила усе, щоб зірвати мій приїзд в Україну та не дати можливості реалізувати План модернізації України", - йдеться в заяві Д.Фірташа, поширеній у вівторок увечері.

На думку голови ФРУ, влада зриває економічні реформи, поставила країну на межу банкрутства та боїться альтернативної точки зору.

Д.Фірташ стверджує, що розроблений за участю європейських та українських науковців 10-річний План модернізації України вже наступного року дав би відчутні результати для української економіки та громадян і за короткий період повернув би країну на шлях розвитку.

"Я вважаю дії української влади стосовно мене злочинними та розцінюю їх як політичне переслідування", - заявляє бізнесмен, наголошуючи, що продовжить реалізацію зазначеного плану.

Як повідомлялося, голова ради групи компаній Group DF, голова ради ФРУ Д.Фірташ був заарештований в Австрії 12 березня 2014 року за запитом влади США. Земельний суд Відня у кримінальних справах обрав йому запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту, але погодився звільнити його під заставу в EUR125 млн та зобов'язання не покидати Австрію. 30 квітня 2015 року цей самий суд відхилив запит Мін’юсту США про екстрадицію Д.Фірташа до цієї країни.

Бізнесмен після закінчення судового процесу щодо його екстрадиції до США заявив журналістам у Відні про наміри повернутися в Україну, і, за його словами, чекав для цього завершення всіх необхідних процедур.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков наприкінці травня повідомив, що МВС направило Д.Фірташу повістку на допит і проведення слідчих дій у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи за фактом корупційних схем групи компаній Ostchem та розкрадання державного майна України.

Наприкінці листопада А.Аваков також заявив, що Д.Фірташа буде затримано в разі його повернення в Україну у зв'язку з відповідним зверненням Міністерства юстиції США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА