20:25 01.12.2015

Глава МЗС України вважає поведінку російської делегації на тристоронніх переговорах неконструктивною

2 хв читати
Глава МЗС України вважає поведінку російської делегації на тристоронніх переговорах неконструктивною

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що зрушень після тристоронніх переговорів у Брюсселі ЄС-РФ-Україна немає, позиції сторін залишилися колишніми.

"Представивши безпосередньо на консультаціях нові пропозиції, російська сторона зробила неможливою результативність цієї зустрічі", - заявив глава МЗС України журналістам увечері у вівторок після переговорів.

Він пояснив, що російська сторона сьогодні "вийшла одночасно з новими і старими пропозиціями фактично свого відомого документа".

За його словами, в результаті сторони залишилися на колишніх позиціях.

"Ми і надалі координуватимемо нашу позицію з нашими друзями - партнерами з ЄС. Найближчим часом відбудуться експертні консультації. Подивимося, чи буде готова російська сторона врахувати наші аргументи та аргументи європейської сторони", - сказав П.Клімкін.

Він назвав російську позицію неконструктивною.

"Ніхто не висуває пропозицій під час переговорів, вони надаються до них, щоб ми могли їх опрацювати", - наполягав глава МЗС України.

На його думку, якщо російська сторона передала пропозиції Києву та Єврокомісії останньої миті, то "зрозуміло, як вона планувала провести ці консультації".

Міністр повідомив, що за результатами консультацій було підготовлено висновки щодо продовження дискусії на технічному рівні. Після цього, додав він, стане ясно, чи є матеріал для подальших зустрічей.

"Ми концентруватимемо увагу на технічному регулюванні, на санітарних і фітосанітарних заходах і, звичайно, на митному адмініструванні", - пояснив П.Клімкін.

Він не зміг уточнити, наскільки можуть затягнутися консультації на технічному рівні. При цьому П.Клімкін вважає, що якщо Росія введе торговельні обмеження, то сенс переговорів зміниться.

Міністр закордонних справ України підтвердив, що реалізація угоди про зону вільної торгівлі розпочнеться з 1 січня 2016 року незалежно від позиції російської сторони.

"Це наше суверенне право розпочати повну імплементацію зони вільної торгівлі", - наголосив П.Клімкін.

Він також заявив, що деякі пропозиції Москви неприйнятні для Києва. Він навів як приклад вимогу російської сторони, щоб Україна приєдналася до заборон, які вона вже ввела, зокрема, стосовно європейських країн. Він також відкинув пропозицію про затримку на тривалий час імплементації бази для апроксимації стандартів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА