11:14 03.12.2015

Байден у Києві зустрінеться з президентом, прем'єром, представниками громадянського суспільства, а також виступить у ВР

2 хв читати
Байден у Києві зустрінеться з президентом, прем'єром, представниками громадянського суспільства, а також виступить у ВР

Віце-президент США Джо Байден під час візиту до України 7-8 грудня проведе переговори з представниками української влади, зустрінеться з громадянським суспільством і виступить в українському парламенті, повідомив на брифінгу офіційний представник Білого дому.

За його словами, у понеділок, 7 грудня відбудуться переговори Дж.Байдена з президентом України Петром Порошенком і прем'єром Арсенієм Яценюком. Крім того, відбудеться зустріч з громадянським суспільством з приводу здійснення реформ в Україні.

Офіційний представник Білого дому додав, що у вівторок віце-президент США зустрінеться з мером Києва Віталієм Кличком і виступить в українському парламенті. "Ми вважаємо, що це історична можливість для віце-президента, щоб викласти політику щодо України", - сказав представник.

У першу чергу, згідно з інформацією, Дж.Байден під час візиту подасть сигнал підтримки України з боку США в умовах військового втручання і підтримки Росією сепаратистів на Донбасі.

"Віце-президент також підтвердить, що ми як і раніше виступаємо проти анексії Криму Росією. Віце-президент обговорюватиме, які додаткові економічні реформи, реформи управління та верховенства права необхідні Україні – з прем'єр-міністром і президентом. Він обговорить економічні та гуманітарні потреби України", - додав представник Білого дому.

Йтиметься також про антикорупційну реформу. "Україна досягла значних успіхів у цій сфері, але є довга історія корупції і в основному українські олігархи мають свій вплив в українській системі", - додав він.

Крім того, віце-президент США обговорюватиме ситуацію на Донбасі і реалізацію Мінських домовленостей.

"Віце-президент обговорить широкий спектр дипломатичної стратегії збереження санкцій щодо Росії до повного виконання Мінських угод, зокрема й продовження переговорів з європейськими союзниками з цього питання", - сказав представник.

Обговорить Дж.Байден у Києві й продовження американською стороною сприяння у навчанні та підготовці українських військових, а також допомогу в зміцненні сфери безпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА