16:05 04.12.2015

Турчинов: Захід має тверезо оцінювати ризики співпраці з Росією в питаннях Сирії

2 хв читати

Ісламістський тероризм нині є головною світовою загрозою, проте не менш небезпечний російський тероризм, вважає секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

"Захід має тверезо оцінювати ризики співпраці з Росією в питаннях Сирії і чітко визначити межі цієї співпраці. Ісламістський тероризм є головною загрозою, здатною спричиняти смерть і страждання у величезних масштабах. Його необхідно розглядати як найбільш пріоритетне питання", - написав О.Турчинов у статті для The Washington Post, українська версія якої опублікована на сайті РНБО в п'ятницю.

Водночас, за його словами, реальними довгостроковими загрозами мирному і ліберальному світовому ладу залишаються "російський тероризм і прагнення Кремля отримати нову сферу впливу шляхом систематичної дестабілізації сусідніх територій, не лише в Україні, а й на Кавказі, в Прибалтиці, Польщі та на Балканах".

"Цивілізований світ має подолати тероризм не вибірково, а в усіх його формах і по всіх фронтах", - упевнений секретар РНБО.

Він також оцінив сирійський конфлікт і роль Росії в цьому процесі. "У той час, коли пріоритетом Заходу є знищення "Ісламської держави", головна мета Росії полягає у збереженні режиму Башара Аль-Асада (...) У той час, коли Кремль робить вигляд, що бореться з тероризмом у Сирії, сама Росія заслуговує звання держави-спонсора тероризму", - наголошує О.Турчинов.

У цьому контексті він нагадав, що російська агресія проти України стала причиною загибелі понад 8 тис. осіб.

Що стосується санкцій до РФ, то, зазначає секретар РНБО, зараз "для повного завершення чергового історичного витка Путіну потрібно, щоб Захід зняв санкції та прийняв захоплення ним українських територій".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА