10:02 16.12.2015

У Нацраді реформ неприпустимі образи ксенофобського підтексту - Порошенко

2 хв читати
У Нацраді реформ неприпустимі образи ксенофобського підтексту - Порошенко

Президент України Петро Порошенко називає неприпустимими образи, особливо такі, що зачіпають національну гідність людини, як такі, що сталися в понеділок на Національній раді реформ, в якій брали участь глава держави, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі.

"Дискусія на цьому майданчику часто є гострою і гарячою. Там стикаються різні точки зору, продукуються ідеї, знаходяться компроміси, народжуються реформи. Але в Нацраді, як ніде, неприпустимі брутальна лайка та образи, - особливо такі, що мають ксенофобський підтекст, що зачіпають національну гідність людини, що ставлять під сумнів український патріотизм, пропонують комусь "забиратися з України геть", - йдеться в заяві президента, опублікованій на його офіційному сайті у вівторок.

П. Порошенко зазначив, що Національна рада реформ – "це принципово новий, незалежний від влади орган, сформований на основі прозорого конкурсу". "Настав час від антикорупційних шоу переходити до антикорупційних справ", - наголосив президент.

Як повідомлялося, у понеділок, 10 грудня, на засіданні Національної ради реформ А. Аваков посварився з М. Саакашвілі та під час словесної перепалки хлюпнув водою йому в обличчя.

Пізніше народний депутат України фракції "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко з посиланням на присутніх на засіданні Нацради реформ повідомив, що під час конфлікту А. Аваков заявив М. Саакашвілі "Забирайся геть з моєї країни", після чого пожбурив у нього склянкою. Після цього А. Яценюк "обізвав Саакашвілі "гастролером" і зажадав "забиратися геть з України". "На це Саакашвілі сказав, що він такий самий громадянин України, однак, на відміну від Яценюка, не грабував цю країну. Все відбулося в присутності президента Порошенка, який намагався заспокоїти сторони, а потім закрив засідання", - додав парламентарій.

Пізніше М. Саакашвілі в загальних рисах підтвердив, що ситуація розвивалася саме так після того, як він звинуватив А. Авакова в корупції. За його словами, міністр використовував під час конфлікту нецензурну лайку, а також погрожував йому.

Голова Одеської обладміністрації закликав оприлюднити відео засідання, на якому стався інцидент, однак заступник глави адміністрації президента України Дмитро Шимків розцінив цею вимогу як неконструктивну і пояснив, що відсутність преси від початку було основним принципом проведення засідань Нацради реформ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА