16:12 17.12.2015

Єврокомісія 18 грудня оприлюднить висновки щодо безвізового режиму для України

2 хв читати
Єврокомісія 18 грудня оприлюднить висновки щодо безвізового режиму для України

Президент України Петро Порошенко підтверджує, що в п'ятницю, 18 грудня, Єврокомісія оприлюднить свій звіт щодо готовності України до безвізового режиму з Євросоюзом.

"П.Порошенко висловив переконання, що Євросоюз ухвалить позитивне рішення, беручи до уваги завтрашній позитивний висновок Єврокомісії щодо запровадження безвізового режиму з Україною", - повідомила прес-служба президента з посиланням переговори глави Української держави з прем'єром Швеції Стефаном Левеном (Stefan Löfven).

Згідно з інформацією, питанню безвізового режиму було приділено особливу увагу під час переговорів. "Президент детально поінформував прем'єр-міністра про прогрес України у виконанні Плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС", - йдеться в повідомленні.

Президент також поінформував прем'єра Швеції про останній розвиток ситуації з безпекою на Донбасі та про виконання Мінських угод.

"Сторони підтвердили важливість зміцнення єдності Євросоюзу у питанні санкцій щодо Росії та забезпечення відновлення територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах включно з Кримом", - йдеться в повідомленні.

П.Порошенко також подякував за допомогу, яку уряд Швеції надає Україні для зміцнення української армії та протидії російській агресії.

У свою чергу шведський прем'єр високо оцінив хід реформ в Україні і запевнив у подальшій підтримці з боку його держави. "Співрозмовники домовилися про прискорення процедури надання Україні фінансового сприяння", - додали в прес-службі.

Як повідомлялося, раніше західні ЗМІ повідомили, що під час міні-саміту в середу у Брюсселі президент України та керівництво ЄС досягли домовленості щодо оприлюднення позитивного звіту про лібералізацію візового режиму для громадян України в п'ятницю, 18 грудня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА