15:45 23.12.2015

Рада підтримала пропозиції Порошенка щодо внесення змін до законодавства у зв'язку з ухваленням закону про Нацполіцію

2 хв читати
Рада підтримала пропозиції Порошенка щодо внесення змін до законодавства у зв'язку з ухваленням закону про Нацполіцію

Верховна Рада України підтримала пропозиції президента України Петра Порошенка до закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з ухваленням закону України "Про Національну поліцію".

За відповідний закон № 3225, який народні депутати у середу повторно розглянули з пропозиціями президента, проголосували 237 народних депутатів.

Парламентарії погодилися з думкою глави держави, що положення закону, який вони прийняли, не узгоджувався з законом України "Про Національну поліцію", що визначає статус поліцейських і порядок проходження служби в Національній поліції.

Зокрема, закон встановлював, що поліцейські за їхньою згодою, можуть бути відряджені до органів влади, установи та організації, залишаючись на службі в поліції, але вони звільнялися з займаної посади з дальшим призначенням на посади відповідно до переліку посад, що поліцейські обійматимуть в державних органах, установах і організаціях.

Президент наголосив, що вимагає врегулювання питання подальшої підготовки фахівців для потреб Національної поліції вищими навчальними закладами зі специфічними умовами навчання, що належать до сфери управління Міністерства внутрішніх справ України і здійснюють підготовку фахівців за державним замовленням для потреб міліції.

Тому глава держави запропонував норму закону викласти в такій редакції: "Вищі початкові заклади зі специфічними умовами навчання, які належать до сфери управління Міністерства внутрішніх справ України, та здійснювали навчання курсантів, слухачів, ад'юнктів і докторантів з державного замовлення з підготовки фахівців для потреб міліції, продовжують їх навчання і підготовку як фахівців для Національної поліції у межах раніше доведеного державного замовлення для потреб міліції".

Норма закону передбачає, що курсанти, слухачі, ад'юнкти, докторанти денної форми навчання вищого навчального закладу зі специфічними умовами навчання, що належать до сфери управління МВС, які станом на 6 листопада 2015 році мали спеціальні звання міліції, приймаються на службу до Національної поліції шляхом видання керівником відповідного вищого навчального закладу наказів про їх призначення на відповідні посади в цьому закладі, з одночасним присвоєнням первинних спеціальних звань поліцейських.

Працівники міліції, які станом на 6 листопада 2015 року працювали у вищих навчальних закладах, що належать до сфери управління МВС, виявили бажання проходити службу в Нацполіції на посадах, які заміщуються поліцейськими в таких навчальних закладах, можуть за умови відповідності вимогам до поліцейських, які визначає закон України "Про Національну поліції", бути прийнятими на службу в Нацполіцію згідно з наказом про призначення на відповідну посаду, які заміщуються поліцейськими.

Закон обумовлює, що первинні спеціальні звання молодшого і середнього складу поліції, керівникам відповідних навчальних закладів присвоюється міністром внутрішніх справ України, іншими особами, керівником відповідного навчального закладу, а вищі спеціальні звання поліції присвоюються президентом України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА