14:15 31.01.2016

Пайєтт вважає "великою помилкою" створення "Міністерства правди" і рекомендує Україні зосередитися на успіхах і розвитку

2 хв читати
Пайєтт вважає "великою помилкою" створення "Міністерства правди" і рекомендує Україні зосередитися на успіхах і розвитку

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт вважає, що "Міністерство правди", яке намагається створити альтернативні історії – це велика помилка української влади і українського народу, а перемогти в інформаційній війні можна тільки правдою і створенням успішної, європейської, демократичної України.

Дж.Пайєтт зазначив, Кремль у рамках своєї стратегії розгорнув проти України "геббельсівську пропагандистську машину".

"Найбільша помилка, яку ми могли зробити, найбільша помилка, яку Україна може зробити – це витрачати весь свій час і всю свою енергію на спростування цієї брехні – витрачати всі свої сили, щоб сказати: "Тут немає фашизму! Про що ви говорите?!" Це саме те, чого хоче Росія", – цитує Дж.Пайєтта прес-служба посольства США в Україні.

Посол застеріг українців від психологічного пастки – "дзеркального відображення", коли "ви наслідуєте звичку відображати поведінку вашого опонента".

"І це, я вважаю, один із ризиків для України. Це велика помилка української влади, українського народу, створення фабрики тролів, як у Санкт-Петербурзі, щоб штампувати контрпропаганду в соцмережах. Велика помилка - створювати "Міністерства правди", яке намагається створити альтернативні історії. Це не допоможе перемогти в цій інформаційній війні", - заявив Дж.Пайєтт.

Він зазначив, що насправді Україна не потребує ЗМІ, що перебуватимуть на фінансуванні у держави.

"Те, що потрібно Україні - це успішна Україна... найпотужнішою відповіддю на гібридну війну та інформаційну кампанію Кремля проти цієї країни є успішна, модернізована, європейська, демократична Україна", - вважає посол.

Він також додав, що пріоритетом №1 для українського суспільства у 2016 році має стати боротьба з корупцією.

"Це ключове питання в демонстрації того, що Україна рухається вперед. У зв'язку з цим, я сказав би, що найкраща зброя проти "Кисельових" у світі - це ваша Антикорупційна прокуратура. Це заступники генерального прокурора, як Давид Сакварелідзе, які намагаються притягнути злочинців до відповідальності. Це ваше НАБУ (Національне антикорупційне бюро). Всі ці інститути США рішуче підтримуватимуть", сказав посол.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА