15:10 03.02.2016

Депутат Чекіта лобіював у МЕРТ призначення керівників держпідприємств - Абромавічус

2 хв читати
Депутат Чекіта лобіював у МЕРТ призначення керівників держпідприємств - Абромавічус

Депутат Верховної Ради Геннадій Чекіта лобіював у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) призначення близьких йому осіб на посади керівників державних підприємств, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус.

За його словами, Г. Чекіта представляв інтереси заступника керівника фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка.

"Два дні тому на конкурс (з відбору керівника – ІФ) підприємства порошкової металургії (держпідприємство "Завод порошкової металургії" – ІФ) ходить товариш від "БПП" під контролем Ігоря Кононенка - Геннадій Чекіта. Ходить тут, лобіює своїх людей", - сказав А. Абромавичус.

За словами міністра, йому також нав'язували призначення його заступником людини 1960 р., тоді як середній вік його нинішніх заступників - удвічі менший.

При цьому він додав, що цей кандидат, прізвище якого не назвав, за всю свою кар'єру не займав жодної керівної посади. "У резюме - жодної керівної посади - лише "консультант" і "радник", - сказав А. Абромавічус.

Він зазначив, що цей кандидат не горів бажанням працювати на посаді заступника міністра, але "йому сказали".

А. Абромавичус також розкритикував ситуацію, коли народні депутати мають повноваження приходити на будь-яку нараду до міністерства і впливати на прийняття рішень.

Як повідомлялося з посиланням на МЕРТ, 1 лютого на засіданні постійної комісії з проведення конкурсного відбору керівників суб'єктів господарювання державного сектора економіки та визначення претендентів на посади керівників особливо важливих для економіки підприємств, що належать до сфери управління МЕРТ, керівником ДП "Завод порошкової металургії" (Бровари Київської обл.) визнано чинного директора цього підприємства Олександра Адоніна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА