15:27 10.02.2016

МВФ побоюється, що реформи в Україні будуть принесені в жертву корупційним схемам

2 хв читати
МВФ побоюється, що реформи в Україні будуть принесені в жертву корупційним схемам

Голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак вважає, що директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард своєю заявою дала чіткий сигнал про те, що через тиск корупціонерів на Кабінет Міністрів МВФ може призупинити кредитування України.

"Тиск корупціонерів і політиканів заважає уряду проводити реформи. Через це виникає загроза згортання програми Міжнародного валютного фонду в Україні", - цитує М. Бурбака прес-служба партії "Народний фронт" у середу.

За його словами, повідомлення К. Лагард чітко вказує на основну причину занепокоєння МВФ - Фонд боїться, що український уряд, парламент і вся держава можуть бути принесені в жертву корупційних схем "популістським політичним проектам".

"Все це відбудеться, якщо антикорупційні органи, нарешті, не почнуть наступ на впливових корупціонерів, які постійно шантажують уряд. МВФ минулого тижня почув, як насправді працюється міністрам-технократам з депутатським корпусом", - зазначив М. Бурбак.

Як повідомлялося, в середу, 10 лютого, К. Лагард. заявила, що МВФ важко продовжувати співпрацю з Україною за програмою розширеного фінансування EFF без належної боротьби з корупцією. "Я занепокоєна тим повільним прогресом, який демонструє Україна у поліпшенні державного управління, боротьби з корупцією та у зменшенні впливу корисливих інтересів на політику. За відсутності помітних зусиль, надати новий поштовх реформам в управлінні державою та боротьби з корупцією, складно уявити, що програма підтримки МВФ триватиме і буде успішною", – йдеться в заяві голови Фонду, поширеній у середу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА