14:11 12.02.2016

Порошенко закликав Яценюка, Шокіна і Ситника не зволікати в питаннях боротьби з корупцією

2 хв читати
Порошенко закликав Яценюка, Шокіна і Ситника не зволікати в питаннях боротьби з корупцією

Президент України Петро Порошенко звернувся з листами до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, генерального прокурора Віктора Шокіна та директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника, в яких наголосив на неприпустимості випадків неефективних дій у запобіганні корупції та необхідності притягнення до відповідальності виявлених корупціонерів.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба глави Української держави, в листах, зокрема, йдеться про те, що керівники високого рівня - голова Держслужби зайнятості Ярослав Кашуба та заступник директора департаменту державної експертизи Держслужби експертного контролю України Сергій Головатий були затримані співробітниками Служби безпеки України і Генпрокуратури під час одержання хабарів.

Окрім цього, правоохоронці викрили причетність до корупційних дій голови Держслужби експертного контролю Юрія Терещенка - під час обшуку за місцем його проживання було виявлено частину грошових коштів, які було передано напередодні С.Головатому як хабар. Проте затримані чиновники, згідно з судовими рішеннями, вийшли на свободу і поновлюються на посадах.

"Вважаю неприйнятною бездіяльність правоохоронних органів і керівництва уряду. Чиновники, щодо яких є обґрунтовані підозри у здійсненні корупційних злочинів, мають звільнятися з посад або, щонайменше, бути відсторонені від виконання посадових обов’язків на час проведення слідства і суду. Чекаю ефективної та результативної реакції на вказані факти", - йдеться в листі президента.

У прес-службі глави держави зазначили, що напередодні під час засідання Ради регіонального розвитку П.Порошенко наголосив на важливості формування в суспільстві атмосфери нетерпимості до корупції.

"Реальна боротьба з корупцією потребує серйозної допомоги, незважаючи на те, що ми досі маємо проблеми в судовій системі, незважаючи на те, що парламент не проголосував закони, які нарешті зупинять випуск під заставу корупціонерів, особливо тих, хто схоплений на гарячому. Ніхто не має права мати "парасольку", і ключове, за що нам треба боротися, – це довіра громадян", - заявив П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА