15:46 15.03.2016

У ВР зареєстровано проект закону про призначення виборів до райрад Києва на 29 травня

2 хв читати
У ВР зареєстровано проект закону про призначення виборів до райрад Києва на 29 травня

У Верховній Раді України за ініціативи об'єднання "Самопоміч" зареєстровано проект закону про призначення виборів до районних рад міста Києва, повідомляє прес-служба партії.

"Сьогодні ми реєструємо проект закону, який пропонує: якщо ЦВК не призначає вибори в київські районні ради, якщо їх блокує суд, то їх має дозволити Верховна Рада. Ви пам'ятаєте, що вже один раз парламент врятував ситуацію в Кривому Розі. Зараз ми пропонуємо таким чином дозволити вибори в Києві", - заявив народний депутат від фракції "Самопоміч", глава комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв.

Згідно з повідомленням, вибори пропонують призначити на 29 травня.

Як повідомлялося, 23 липня 2015 року Київрада ухвалила рішення про відновлення 10 районних рад, які були скасовані нею в 2010 році, і проведення виборів у них 27 березня 2016 року.

25 грудня 2015 року ЦВК оголосила про старт 6 лютого 2016 року виборчого процесу виборів депутатів районних в Києві рад, які мають відбутися 27 березня.

27 січня 2016 року Окружний адмінсуд Києва задовольнив клопотання громадської організації "Громадський контроль "Наждак" і зупинив дію постанови ЦВК про початок виборчого процесу депутатів райрад Києва.

4 лютого голова ЦВК Михайло Охендовський заявив журналістам, що комісія не бачить перешкод для початку виборів до райрад Києва, і чекатиме рішень судів з цього питання.

5 лютого Окружний адмінсуд Києва роз'яснив, що ЦВК повинна утриматися від дій, які пов'язані "з початком виборчого процесу, підготовкою і проведенням виборів депутатів районних в місті Києві рад 27 березня 2016 року", зокрема від формування відповідних тервиборчкомів у встановлений законом термін до 7 лютого. У прес-службі ЦВК вказали, що зобов'язані виконати це рішення суду.

17 лютого Київський апеляційний адміністративний суд переніс на невизначений термін розгляд апеляції ЦВК і низки політичних партій на рішення Окружного адмінсуду Києва, яким був призупинений процес виборів до райрад столиці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА