10:46 02.04.2016

Пайєтт застерігає від проведення позачергових виборів Ради і критикує вимоги Тимошенко

2 хв читати
Пайєтт застерігає від проведення позачергових виборів Ради і критикує вимоги Тимошенко

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт радить не проводити у найближчий час позачергові вибори у Верховну Раду України і критикує висунуті лідером партії "Батьківщини" Юлією Тимошенко вимоги, які, на його думку, можуть зашкодити співпраці України з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

"США, як ваш друг, може сказати вам, що протягом наступного року або двох Україна виграла б, якщо б у неї був період без нових виборів, під час якого можна було б просувати вперед реформи", - сказав Дж.Пайєтт, відповідаючи на запитання учасників 2-ї щорічної конференції демократичного управління, організованої Міжнародним республіканським інститутом, у п'ятницю в Києві.

При цьому він наголосив, що рішення про можливі вибори мають приймати самі громадяни України та відповідні державні органи.

Американський посол також розкритикував пропозиції, які висунула лідер "Батьківщини" Ю. Тимошенко для формування коаліції. "Я дуже критично ставлюся до тих коментарів та пропозицій, які пані Тимошенко висловила за цей тиждень. Вона описала їх як вимоги до нової коаліції, і вони впливатимуть на те, що може бути скасовано угоду з МВФ", - зазначив він.

На думку посла, така ситуація стала б для України трагедією. "Ваш уряд виконав багато роботи в сфері реформ, це великий прогрес. Ви зараз на тому етапі, коли ви бачите ознаки відновлення економічного зростання, це не моя думка, це інформація Світового банку і фінансової статистики", - зазначив Дж.Пайєтт.

Як повідомлялося, раніше Ю. Тимошенко висловила переконання, що пакет законопроектів, що просувається фракцією "Батьківщина" як умова створення коаліції, не погіршить відносини України з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Водночас вона заявила, що чинний уряд співпрацює з МВФ "неграмотно, некомпетентно і провально".

За словами лідера "Батьківщини", до цих законопроектів належать: законопроект про пролонгацію мораторію на продаж землі, пакет законопроектів, які створять нові умови господарювання для малого і середнього бізнесу та фермерських господарств, кілька законопроектів, які знімають податок на пенсії і кілька законопроектів, які віддають природний газ українського виробництва громадянам і встановлюють правильні умови продажу українського газу, що призведе до зниження тарифів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА