13:46 02.04.2016

Фірсов оскаржить у ВАСУ позбавлення його депутатського мандата

2 хв читати
Фірсов оскаржить у ВАСУ позбавлення його депутатського мандата

Позбавлений депутатських повноважень Єгор Фірсов має намір подати у Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) позов щодо позбавлення його депутатського мандата.

"У понеділок, 04.04, подаю позов у ВАСУ. Буду оскаржувати рішення з'їзду БПП, рішення ЦВК та постанову Гройсмана. Всі три рішення суперечать закону і здоровому глузду, ми готові це довести", - написав він на сторінці в "Фейсбуці" в суботу.

Як повідомлялося, 25 березня партійний з'їзд "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" ухвалив рішення про дострокове припинення депутатських повноважень Єгора Фірсова та М.Томенка, які раніше залишили лави однойменної фракції. 28 березня Центральна виборча комісія розглянула питання заміщення народних депутатів України від "Блоку Петра Порошенка" М.Томенка та Є.Фірсова, повноваження яких достроково припинив з'їзд партії, і визнала обраними замість них Олександра Бригинця та Дмитра Білоцерковця.

ЦВК, розглянувши звернення з'їзду БПП, ухвалила, що згідно з пунктом 6 частини 2 статті 81 Конституції України повноваження народного депутата припиняються достроково у разі невходження його до складу депутатської фракції політичної партії або виходу зі складу фракції партії, за списками якої його було обрано.

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман 29 березня офіційно оголосив про дострокове припинення депутатських повноважень Є.Фірсова М.Томенка.

М.Томенко вже подав до ВАСУ позов щодо позбавлення його депутатського мандата і розраховує на успішне завершення справи вже в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ).

" Ми розуміємо, що у цьому випадку мова йде про тривалий судовий процес, який закінчиться рішенням Європейського суду з прав людини. (…)Але ганебний прецедент, коли політика домінує над правом має бути виправлено, щоб всі розуміли, що народний депутат повинен відстоювати свої передвиборчі обіцянки та служити народу, а не партійним вождям. Тому ми переконані, що рішення Європейського суду буде на нашу користь", - цитує в суботу М.Томенка його прес-служба.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА