18:01 07.04.2016

Міклош: Україні необхідно продовження і прискорення темпів реформ, щоб не потрапити в відкат

2 хв читати
Міклош: Україні необхідно продовження і прискорення темпів реформ, щоб не потрапити в відкат

Колишній віце-прем'єр і екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош, останній рік консультує українських міністрів фінансів і економіки, вважає, що Україні необхідно прискорити проведення реформ.

"Необхідно прискорити проведення реформ. За два роки, що минули після Майдану, в Україні було зроблено більше, ніж за 20 років до, ніж за 20 років до Майдану. Але цього, як і раніше недостатньо, тому що можна і необхідно зробити більше. Якщо це буде зроблено, Україну чекає дуже гарне майбутнє ", - сказав І.Міклош в четвер, виступаючи на 3-му міжнародному бізнес-форумі" Україна 2016: виклики та можливості "в Харкові.

Пізніше, відповідаючи на запитання журналістів, І.Міклош зарахував до досягнень двох останніх років макроекономічну, фіскальну і курсову стабілізацію. "Але вони всі дуже непевні. Без продовження реформ, без їх поглиблення може бути відкат назад", - сказав І.Міклош.

На його думку, нинішня ситуація в Україні багато в чому схожа з тією, що була в Словаччині, 15 років тому - високий рівень корупції, проблема із залученням інвестицій, відстала промисловість, банки, які не кредитують економіку. У зв'язку з цим І.Міклош наголосив на необхідності проведення дерегуляції, лібералізації і приватизації для створення сприятливого інвестиційного клімату.

"Найефективнішим методом боротьби проти корупції є дерегуляція, лібералізація і приватизація. Малий і середній бізнес має боротися за проведення цих реформ, які принесуть рівні вільні умови для бізнесу", - сказав словацький політик.

І.Міклош був міністром приватизації у Словаччині в 1991-1992 роках, віце-прем'єром-міністром економіки Словаччини в 1998-2002 роках, міністром фінансів в 2002-2006 і 2010-2012 роках, а також депутатом Народної Ради Словаччини в 2006-2010 роках. Наразі є членом консультативної ради групи економістів VoxUkraine.

З лютого 2015 року І.Міклош є радником міністрів фінансів Наталії Яресько та економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавічуса. У травні 2015 року екс-віце-прем'єр Словаччини спільно з главою інвесткомпанії "Драгон Капітал" Томашем Фіалою і музикантом Святославом Вакарчуком зареєстрували громадську організацію (ГО) "Центр економічної стратегії", позиціонуючи її як think tank.

І.Міклош в минулому році також очолював експертну групу при Мінекономрозвитку з розробки стратегії економічного розвитку України на найближчі десять років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА