12:24 15.04.2016

Іван Міклош очолить групу експертів при уряді - Гройсман

2 хв читати
Іван Міклош очолить групу експертів при уряді - Гройсман

Екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош очолить створену при новому складі Кабінету Міністрів України групу експертів, яка допомагатиме в проведенні реформ, повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді в п'ятницю.

"В уряді буде створено ядро, до складу якого увійде група фахівців. Очолить цих фахівців (уже є попередня домовленість) Іван Міклош. Це буде група підтримки реформ", - сказав В.Гройсман.

Прем'єр-міністр додав, що в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі залишаться працювати Максим Нефьодов та Юлія Ковалів. Збережеться ядро реформаторів і в Міністерстві фінансів.

"Ми не маємо наміру нікого розганяти", - заявив прем'єр.

Як повідомлялося, І.Міклоша розглядали як одного з кандидатів на посаду глави Мінфіну в уряді В.Гройсмана, він дав попередню згоду. При цьому він зазначав, що для ухвалення остаточного рішення залишалося відкритими багато важливих питань. І.Міклош був згоден увійти до Кабміну за умови збереження за ним словацького громадянства, затвердження реформаторської та антикорупційної програми уряду, а також реформаторського складу уряду.

І.Міклош був міністром приватизації в Словаччині в 1991-1992 рр., віце-прем'єр-міністром економіки в 1998-2002 рр., міністром фінансів у 2002-2006 рр. і 2010-2012 рр., а також депутатом Народної Ради Словаччини у 2006-2010 рр. Нині - член консультативної ради групи економістів VoxUkraine.

З лютого 2015 року І.Міклош був радником міністрів фінансів Наталії Яресько та економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса. У травні 2015 року він спільно з головою інвесткомпанії "Драгон Капітал" Томашем Фіалою та музикантом Святославом Вакарчуком зареєстрував громадську організацію (ГО) "Центр економічної стратегії", позиціонуючи її як think tank.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА