15:50 19.04.2016

Саакашвілі закликає новий уряд звільнити голову ДФС Насірова

2 хв читати
Саакашвілі закликає новий уряд звільнити голову ДФС Насірова

Новий уряд має звільнити голову Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова, вважає глава Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі.

"Якщо Насиров залишиться ще на місяць, значить буде все так, як ми попереджали. Не місяць – два тижні. Це означає, що контрабандна мафія остаточно здобула перемогу в Україні", - сказав він на конференції "Тиждень структурних реформ на честь Кахи Бендукідзе" в Києві у вівторок.

За словами М. Саакашвілі, одеська влада значно полегшила для компаній митне оформлення товарів – частка вантажів, що підлягають огляду, скоротилася з 80% до 7%. Це залучило на одеську митницю 95 нових компаній, а сірий імпорт сам "пішов" на інші митниці, або одеська митниця сама відмовилася від вантажів сумнівного походження.

Він нагадав, що в Одеській області будується новий митний термінал, на якому оформлення контейнерів відбуватиметься дуже швидко, при цьому оглядатимуть 5-7% контейнерів, а поглиблений огляд буде триватиме не більше години.

М. Саакашвілі зазначив, що Р. Насіров виступає проти такого нововведення, і він має бути звільнений, оскільки в іншому випадку контрабанда не буде викорінена.

"Мені кажуть: "Як ми його приберемо, коли Хомутиннік (член комітету Верховної Ради з питань податкової і митної політики Віталій Хомутиннік, співголова групи "Партія "Відродження" - ІФ) голосував за це уряд?". Якщо ви йдете таким шляхом, що Хомутиннік голосує за ваш уряд, то Хомутиннік ніколи не допустить, щоб в країні не було контрабанди, і в країні не було паралельного обігу вантажів, товарів, послуг тощо, тому що він на цьому розквітає", - сказав М. Саакашвілі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА