15:55 29.04.2016

Жодних конкретних термінів проведення виборів на Донбасі на зустрічі Порошенка з Нуланд не обговорювали - Єлісєєв

3 хв читати
Жодних конкретних термінів проведення виборів на Донбасі на зустрічі Порошенка з Нуланд не обговорювали - Єлісєєв

В Адміністрації президента України стверджують, що під час зустрічі президента України Петра Порошенка із заступником державного секретаря США з питань Європи і Євразії Вікторією Нуланд ніякі конкретні терміни проведення місцевих виборів на Донбасі не обговорювалися.

"Хочу з усією відповідальністю підкреслити, що ніякі конкретні терміни проведення місцевих виборів на Донбасі під час зустрічі президента України і В.Нуланд не обговорювалися. Про відсутність будь-якого дед-лайна для проведення виборів на Донбасі, до речі, вказала сама В.Нуланд під час своєї прес-конференції за результатами візиту в Україну, і спікер Держдепартаменту США Марк Тонер", - сказав заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

США не пов'язують фінансово-економічну допомогу Україні з виконанням Мінських домовленостей, також заявив К.Єлісєєв.

За його словами, зустріч президента України з В.Нуланд тривала набагато менше, ніж 4 години, про що повідомили деякі ЗМІ.

"Основною темою дискусії було забезпечення належної безпеки на Донбасі, що є ключовою передумовою проведення виборів", - сказав К.Єлісєєв.

За його словами, йдеться про виконання проросійськими бойовиками базових умов безпеки, які визначені Мінськими домовленостями, - дотримання тривалого режиму припинення вогню, забезпечення доступу СММ ОБСЄ до усіх окупованих територій і до неконтрольованої ділянки кордону, відведення важкої техніки і верифікація цього процесу.

Крім того, за словами К.Єлісєєва, йдеться про імплементацію так званого електорального компонента безпеки, зокрема про розміщення міжнародної місії безпеки і її мандат, встановлення з боку СММ ОБСЄ повного контролю над неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону, модальності відновлення контролю українською стороною над цією ділянкою і отримання відповідних гарантій.

"Під час зустрічі була підтримана теза президента: немає безпеки - немає виборів", - зазначив К.Єлісєєв.

За його словами, Вашингтон, як Берлін і Париж, позитивно оцінює кроки, які були здійснені і здійснюються Україною з метою виконання узятих на себе зобов'язань щодо Мінських угод.

"Останнім прикладом є черговий заклик президента України до бойовиків припинити вогонь хоч би під час Великодніх свят", - додав заступник голови АП.

Він також зазначив, що США не пов'язує фінансово-економічну допомогу Україні з виконанням Мінських домовленостей.

"Ніякого зв'язку між отриманням Україною фінансово-економічної допомоги з боку США і виконанням Мінських домовленостей не існує і бути не може. Існує очевидний зв'язок між допомогою і прогресом України на шляху реформ", - резюмував К.Єлісєєв.

Як повідомлялося, у своїй статті перший заступник головного редактора тижневика "Дзеркало тижня/Україна" Сергій Рахманін повідомив, що Заступник державного секретаря США з питань Європи і Євразії Вікторія Нуланд під час візиту в Київ донесла до президента України Петра Порошенка пропозицію ухвалити закон про вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей до кінця травня і провести їх до кінця серпня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА