18:58 29.04.2016

У Києві сподіваються, що повне припинення вогню на Донбасі з 30 квітня дасть імпульс для вирішення проблем блоку питань з безпеки

2 хв читати
У Києві сподіваються, що повне припинення вогню на Донбасі з 30 квітня дасть імпульс для вирішення проблем блоку питань з безпеки

Учасники Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на сході України заявляють про підтримку режиму повного припинення вогню на Донбасі з 30 квітня, що має посприяти вирішенню питань безпеки, заявляє прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі, другого президента України Леоніда Кучми (1994-2005) Дарина Оліфер.

"Сьогодні учасники Тристоронньої контактної групи виступили із заявою про свою підтримку режиму повного припинення вогню, що має настати з 30 квітня 2016 року. Ця заява є продовженням мирних ініціатив президента України Петра Порошенка. Хочеться сподіватися, що ця заява дасть імпульс для вирішення проблем блоку питань з безпеки", - написала Д.Оліфер на своїй сторінці в соцмережі Facebook за підсумками засідання групи в Мінську в п'ятницю.

Крім того, вона нагадала, що на попередній зустрічі групи 20 квітня усі сторони підтримали ініціативу української сторони про звільнення заручників напередодні Великодня. "Проте цей процес зірваний представниками окремих районів Донецької і Луганської областей", - констатує Д.Оліфер.

Що стосується роботи пунктів пропуску в Луганській області в поминальні дні, прес-секретар Л.Кучми зазначила: "Україна ініціювала і відкрила 2 пункти пропуску в Луганській області - в районі Станиці Луганської і Золотого - щоб в поминальні дні жителі Луганщини могли спокійно перетинати лінію зіткнення. Проте, на жаль, через порушення режиму припинення вогню представниками окремих районів Луганської області ці КПВВ не працюють".

Д.Оліфер також виклала у Фейсбук фотокопію заяви Тристоронньої контактної групи за підсумками сьогоднішнього засідання, яку озвучив журналістам спеціальний представник ОБСЄ Мартін Зайдік. Він також наголосив, що підгрупа погодила відкриття пропускного пункту в Станиці Луганській, починаючи з 30 квітня. Крім того, СММ координуватиме роботу щодо пропускного пункту в населеному пункті Золоте.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА