15:35 02.05.2016

В аеропорту Одеси блокують депутатів Бойко та Новинського

2 хв читати
В аеропорту Одеси блокують депутатів Бойко та Новинського

Проукраїнські активісти, які блокують аеропорт Одеси, сподіваються, що народні депутати з фракції "Опозиційного блоку" Юрій Бойко та Вадим Новинський залишуть місто".

"Наразі ми намагаємося не пустити Бойка і Новинського. Причина блокади полягає в тому, що ми намагаємося запобігти провокаціям у місті. Ми не хочемо, щоб не повторювалися події, схожі на ті, які були 2 травня два роки тому. Ми хочемо, щоб Одеса була українським містом, мирним містом, і ми не хочемо, щоб такі депутат, як Бойко і Новинський намагалися накликати війну. Тому ми вирішили їх заблокувати, щоб не допустити ніяких провокацій", - заявила прес-секретар "Самооборони Майдану Одеси" Марія Папайло в ефірі телеканалу "112.Україна".

Вона зазначила, що ці депутат, за наявною в них інформацією, збиралися йти на Куликове поле, де на траурному мітингу намагалися б поширити неправдиву інформацію про події, що сталися 2 травня в Одесі в 2014 році.

"Ми вважаємо, що єдиний вихід для них - сісти в літак і полетіти назад, до міста ми їх просто не пустимо", - сказала вона

Вона також поінформувала, що голова обласного управління національної поліції Георгій Лорткіпанідзе вже прибув до аеропорту і провів переговори з народними депутатами.

"Я не знаю результату, але я знаю, що Бойко повідомив йому про те, що якщо Лорткіпанідзе вважає необхідним, щоб вони поїхали, вони згодні на такі дії", - сказала Марія Папайло.

На Фейсбук "Правого сектору" з'явилося повідомлення: "До одеського аеропорту прибуло велике підкріплення одеських патріотів. Будівля аеропорту повністю заблокована. Голова ГУ Нацполіції в Одеській області Лордкіпанідзе веде переговори з представниками "Опоблоку" про виїзд останніх з міста. Незабаром "регіонали" залишать Українську Одесу!"

У свою чергу прес-секретар Правого сектору Артем Скоропадський заявив в ефірі каналу «112.Україна», що в одеському аеропорту багато людей - це представники «Автомайдану», «Правого сектора», «Самооборони Майдану в Одесі», організації «Вільні люди». А.Скоропадський заявляє, що учасники акції ні за яких умов не пустять В.Бойка і В.Новинського в Одесу.

Раніше представники організацій «Автомайдан», «Правий сектор», «Самооборона Майдану», «ДІЯ», «Вільні люди» поширили заяву, в якій повідомили про намір депутатів з Опозиційного блоку Юрія Бойка, Миколи Скорика, Наталії Королевської, Нестора Шуфрича й інших потрапити на Куликове поле. Активісти назвали ці наміри провокаційними, спрямованими на дестабілізацію ситуації в місті, «провокацію масових безладів, створення сюжетів для російської пропаганди» і заявили про намір не дати представниками Опоблоку можливості провести будь-які провокаційні масові заходи, що можуть призвести до створення загрози національним інтересам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА