10:30 10.05.2016

Порошенко на тижні внесе до ВР кандидатури членів ЦВК

2 хв читати
Порошенко на тижні внесе до ВР кандидатури членів ЦВК

Президент України Петро Порошенко поточного пленарного тижня внесе до Верховної Ради кандидатури членів Центральної виборчої комісії, заявив заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Гринів.

"Президент завершив консультації з фракціями щодо нового складу ЦВК і вже цього тижня внесе до парламенту кандидатури членів Центральної виборчої комісії", - сказав він на засіданні погоджувальної ради у вівторок.

Раніше у вівторок народний депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв написав на сторінці у Facebook: "Петро Порошенко має цього тижня внести до парламенту кандидатури нового Центрвиборчкому. Про це на нараді спікера з керівниками фракцій повідомив лідер президентської фракції Юрій Луценко. (...) Кого саме Порошенко запропонує натомість, Луценко не назвав".

Він також нагадав, що фракція "Самопоміч" ще минулого літа письмово рекомендувала до складу ЦВК Євгена Радченка - одного з творців Комітету виборців України (КВУ), багаторічного експерта ОБСЄ, неодноразового спостерігача на виборах в інших державах.

Раніше голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що президент П.Порошенко найближчим часом подасть на розгляд парламенту кандидатури на посади членів ЦВК. Спікер пообіцяв, що "як тільки ці пропозиції надійдуть", їх оперативно буде винесено до зали засідань для розгляду парламентарями та ухвалення відповідних рішень.

У 12 із 15 членів ЦВК семирічний термін повноважень закінчився 1 червня 2014 року, але вони продовжують виконувати свої обов'язки на підставі змін до закону України "Про Центральну виборчу комісію", які були внесені у березні 2014 р. із метою забезпечення безперервності виборчого процесу під час президентської виборчої кампанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА