14:21 17.05.2016

Рада встановила обмеження для закордонних телепрограм і музики на радіо і визначила, що створені за участю юридичних осіб-резидентів РФ передачі не є європейськими

2 хв читати
Рада встановила обмеження для закордонних телепрограм і музики на радіо і визначила, що створені за участю юридичних осіб-резидентів РФ передачі не є європейськими

Верховна Рада встановила обсяги мовлення вітчизняного і зарубіжного контенту на радіо, телебаченні і визначила, що створені за замовленням або за участю одного або кількох юридичних осіб-резидентів держави, визнаного Верховною Радою державою-агресором, теле - і радіопередачі не належать до передач європейського виробництва.

За закон № 2766 "Про внесення змін до статті 28 закону України "Про телебачення і радіомовлення" щодо визначення передач європейського виробництва" проголосували у вівторок 229 народних депутатів.

Закон обумовлює, що у радіопрограмах музичні твори українських авторів і виконавців мають становити не менше 50% загального щотижневого обсягу мовлення.

Цей же закон визначає, що ліцензіати (окрім супутникового мовлення) у проміжках часу між 7.00 та 23.00 мають дотримуватися таких пропорцій між українськими та іноземними програмами: передачі європейського виробництва, а також США і Канади, мають становити не менше 70% від загального тижневого обсягу мовлення, зокрема не менше 50% загального тижневого обсягу мовлення передачі українського виробництва.

Документ визначає, що передачами європейського виробництва вважаються передачі, створені одним або кількома юридичними особами–резидентами держав, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення. До передач європейського виробництва також належать передачі, виготовлені на замовлення юридичних осіб-резидентів держав, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення, за умови, що безпосереднім виробником таких передач також є особи-резиденти таких держав.

У разі, якщо передача створена за замовленням або за участю одного або кількох юридичних осіб-резидентів держави, визнаного Верховною Радою державою-агресором і/або державою-окупантом, така передача не може вважатися передачею європейського чи українського виробництва.

Як відомо, Верховна Рада України станом на 17 травня визнала державою-агресором лише одну країну – Російську Федерацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА