16:29 19.05.2016

Низка позапарламентських партій і громадських організацій створили коаліцію і вимагають відставки уряду України

2 хв читати

Низка позапарламентських політичних партій і громадських організацій України в четвер в Києві підписали меморандум про створення коаліції для подолання кризи в Україні.

"Позапарламентські партії і організації вирішили об'єднати зусилля для порятунку країни, подолання системної кризи і подальшого розвитку України. Наша мета - змінити збанкрутілий курс країни, усунути від влади олігархічні політичні партії і осіб, які обслуговують олігархат і руйнують Україну, і запропонувати народу програму подальшого розвитку країни", - зазначено в оприлюдненому меморандумі.

Підписанти заявили також про намір розробити Антикризову програму розвитку країни - за участю громадськості і експертів.

Серед вимог учасників цієї коаліції - відставка чинного уряду, глави Національного банку, зміна складу Центральної виборчої комісії, деофшоризація економіки, проведення позачергових парламентських виборів.

"Ми не зможемо повернути окуповані території і Крим, якщо ми не назвемо війну війною. Також ми напрацювали звернення до Конституційного суду про незаконність рішень уряду про підвищення тарифів", - повідомив в ході церемонії підписання лідер Партії захисників вітчизни, колишній народний депутат України Юрій Кармазин.

"Патріотизм - це дії. І ми упевнені, що на тій платформі, яку ми створюємо, будуть патріотичні дії, які стабілізують нашу країну", - сказала глава Народної демократичної партії України Людмила Супрун.

Меморандум про створення коаліції підписали, зокрема Партія захисників вітчизни, Християнський демократичний союз, Партія простих людей Сергія Каплина, Всеукраїнський союз працівників-мігрантів, Партія місцевого самоврядування, Патріотична партія України, Народна демократична партія України, всього до 20 підписантів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА