16:58 21.05.2016

Публікація даних іноземних журналістів на сайті "Миротворець" зашкодить репутації України – Томбінський

2 хв читати
Публікація даних іноземних журналістів на сайті "Миротворець" зашкодить репутації України – Томбінський

Публікація на сайті "Миротворець" даних іноземних журналістів, які працювали в окупованому Донбасі і отримали акредитацію невизнаної влади, зашкодить репутації України, вважає глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

"Інвестиція у репутаційний капітал України - не можна втрачати друзів. Те, що сталося з "Миротворцем" - це подія, яка може мати дуже негативні наслідки", - сказав Я.Томбінський під час панельної дискусії "Як бути успішним в Європі?" в суботу в Києві в рамках Днів Європи в Україні.

Він пояснив, що у списку перебувають, зокрема, журналісти-друзі України, але їх безпека не може бути під загрозою. "Так ви втрачаєте друзів", - додав голова представництва ЄС в Україні.

Як повідомлялося, раніше в травні сайт "Миротворець" опублікував файли зі списками понад 4 тис. журналістів, які отримали акредитацію у так званих "ДНР/ЛНР". У списку значаться імена та прізвища українських та іноземних журналістів, їх мобільні контакти і період перебування на території "ДНР/ЛНР".

Прокуратура Києва за цим фактом 11 травня внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

13 травня колектив центру "Миротворець" заявив про рішення закрити однойменний сайт та підготовку до надання у вільний доступ в Інтернеті всієї зібраної колективом інформації.

19 травня народний депутат Антон Геращенко (фракція "Народний фронт") повідомив, що колектив центру "Миротворець" ухвалив рішення відновити свою роботу через значний резонанс у соціальних мережах і підтримки їх діяльності з боку українських громадських діячів, політиків і волонтерів.

20 травня сайт центру "Миротворець" опублікував оновлений список акредитованих у так званій "ДНР" журналістів, що містить 5412 записів.

Радник глави СБУ Юрій Тандіт заявив, що Служба безпеки України перевіряє оприлюднені сайтом "Миротворець" списки журналістів, і тих, хто шпигує проти України, притягнуть до відповідальності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА