15:23 24.05.2016

Кива балотуватиметься до ВР на довиборах в окрузі №183 у Херсоні

3 хв читати

Колишній начальник департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України Ілля Кива має намір балотуватися до Верховної Ради в мажоритарному окрузі №183 (Херсон).

"Я на фронт, щоб перемогти. Я йду на вибори так само. Це ще один фронт", - сказав він на прес-конференції у вівторок у Києві.

За словами І.Киви, обиратися до парламенту він буде в окрузі №183.

"Чому в 183-му окрузі (округів було сім)? Тому що я працював у Херсоні, знаю проблематику в Херсоні і не маю морального права дати можливість ще одному корупціонеру дорватися до корита, до якого вони рвуться. Знаю про те, що у 183-му окрузі йде колишній губернатор Путілов (екс-голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Путілов - ІФ)", - пояснив І.Кива свій намір.

Він додав, що має намір піти служити рядовим до Національної гвардії України. За його словами, наразі триває оформлення відповідних документів.

І.Кива зазначив, що планує служити у Батальйоні ім. генерала Сергія Кульчицького. Крім того, він повідомив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запропонував йому очолити департамент МВС із питань АТО. "Розглянувши його пропозицію, зваживши всі "за" і "проти", я вирішив піти на підвищення, а для мене підвищення - це окоп", - сказав І.Кива.

Як повідомлялося, 20 травня Центральна виборча комісія України призначила на 17 липня проміжні вибори народного депутата в 183 виборчому мажоритарному окрузі у зв'язку з тим, що було достроково припинено повноваження обраного в цьому окрузі народного депутата Андрія Гордєєва (наприкінці квітня його призначили головою Херсонської обласної державної адміністрації).

Як повідомлялося, 22 квітня голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявила, що ініціює звільнення І.Киви з посади начальника департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції у зв'язку з некоректними висловлюваннями на адресу бійців АТО.

28 квітня уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з пропозицією прийняти адекватне рішення про звільнення з обійманої посади І.Киви. В.Лутковська акцентувала увагу міністра на неодноразових публічних проявах дискримінаційної поведінки І.Киви та його гомофобних висловлюваннях.

Омбудсмен також зазначила, що І.Кива порушував принципи, закріплені законодавством у сфері захисту персональних даних, наслідком чого стало порушення права низки осіб на презумпцію невинуватості. Зокрема, йдеться про поширення недостовірної інформації, що стосується персональних даних Маси-Мустафи Найєма, що стало відомо у рамках відкритого провадження уповноваженого у цій справі.

14 травня А.Аваков у Слов'янську заявив агентству "Інтерфакс-Україна", що "Кива перейде на іншу роботу і не працюватиме в поліції", проте не уточнив, куди саме його буде переведено. Пізніше в українських ЗМІ з'явилася інформація, що в МВС України І.Кива курируватиме питання в підрозділі щодо ветеранів АТО.

19 травня І.Кива повідомив, що глава МВС підписав рапорт про його переведення на іншу посаду, але не уточнив, на яку саме, сказавши лише, що залишається в структурі МВС України.

24 травня І.Кива виклав на сторінці у Facebook фотокопію своєї заяви на ім'я командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова з проханням прийняти його рядовим до НГУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА