15:24 24.05.2016

У разі дострокових виборів до Ради пройдуть 6 партій, але більшість українців їх проведення не підтримують

2 хв читати
У разі дострокових виборів до Ради пройдуть 6 партій, але більшість українців їх проведення не підтримують

Більшість населення не підтримують ідеї дострокових парламентських виборів в Україні, свідчать результати опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" ім.Ілька Кучеріва та Центром Разумкова 11-16 травня 2016 року, а Київським міжнародним інститутом соціології 15-25 грудня 2015 року.

Згідно з результатами дослідження, оприлюдненими у вівторок у Києві, не підтримують проведення дострокових виборів 43% опитаних, підтримують 37%. У разі проведення виборів заявили про готовність брати участь у них 56% респондентів.

Якби дострокові парламентські вибори відбулися найближчим часом, прохідний бар'єр подолали б шість партій – п'ять нині присутніх у парламенті і "Громадянська позиція", ВО "Батьківщина" зібрала б найбільше - 12% голосів виборців.

За Об'єднання "Самопоміч" готові голосувати 10,6% респондентів, за партію "Блок Петра Порошенка" - 9,9%, за "Опозиційний блок" - 9,1%, за Радикальну партію Олега Ляшка - 8,4%, за партію "Громадянська позиція" - 6,0%.

Порівняно з груднем 2015 року покращили свої виборчі позиції "Батьківщина", і Радикальна партія, "Громадянська позиція" (на 4% кожна), "Опозиційний блок" (на 3%). Крім того, за останні півроку суттєво скоротився відсоток тих, хто не визначився з вибором партії – з 40% до 13%.

Водночас лише чверть населення сподівається, що в разі дострокових виборів новообраний склад Верховної Ради буде кращий, ніж нинішній. 41% респондентів переконані, що новий парламент буде таким ж, як і нинішній, а 8,5% вважає, що він буде гіршим.

Такі результати загальнонаціонального опитування населення України, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова 11-16 травня 2016 року,

Під час дослідження було опитано 2 тис 16 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, окрім окупованих територій – Криму і частин Донецької і Луганської областей. Теоретична похибка вибірки становить 2,3%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА