18:11 24.05.2016

Громадський контроль потрібно сприймати як втручання в роботу сектора безпеки і оборони

2 хв читати
Громадський контроль потрібно сприймати як втручання в роботу сектора безпеки і оборони

У Верховній Раді пройшла третя міжнародна конференція "Правління і реформування національних служб безпеки і розвідки: кращі міжнародні практики", під час якої обговорювалися перспективи громадянського контроль над службами сектора безпеки, повідомила народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка Ірина Фріз.

"З цієї конференції ми маємо зробити висновок, що поняття "демократично-цивільний контроль" не повинно більше сприйматися в секторі безпеки і оборони та громадянському суспільстві як спроба втручання. Передусім, демократично-цивільний контроль буде спрямований на підвищення ефективності роботи спецслужб і розвідувальних органів, так і силових структур", - заявила Ірина Фріз, яка також є головою підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем відповідного парламентського комітету.

Вона зазначила, що організаторами конференції було міжфракційне об'єднання "Україна - Євроатлантичний простір", Центр Разумкова, DCAF (Центр безпеки, розвитку і законодавства) та посольство Нідерландів в Україні.

Водночас, І. Фріз акцентувала увагу на тому, що вперше в роботі конференції беруть участь представники управління розвідки Міністерства оборони і зовнішньої розвідки України: "Ніколи раніше в Україні наші спецслужби, розвідувальні органи не були настільки готові до реформування і відкриті до співпраці з міжнародними партнерами як сьогодні. Це хороший знак і свідчення того, що курс євроатлантичної інтеграції вже ні в кого не викликає сумніву".

Парламентарій повідомила, що 25 травня відбудеться засідання міжнародної експертної групи з розробки законодавчих ініціатив, що готуватимуть за результатами конференції. Зокрема, йдеться про підготовку законопроекту "Про демократичний цивільний контроль над сектором безпеки і оборони".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА