17:07 10.06.2016

Представники протестантських церков і депутат Київради Бенюк виступають проти проведення "Маршу рівності" в Києві

2 хв читати

Представники деяких протестантських церков, а також депутат Київської міської ради, народний артист України Богдан Бенюк висловлюються проти проведення "Маршу рівності" в Києві, запланованого на неділю, 12 червня.

"Дуже важливо, щоб в нашій державі переміг здоровий глузд. Керівництво нашої держави має все-таки звернутися до найважливішого - до діалогу, і зрозуміти, що українська нація має глибокі християнські корені. Потрібно від цього відштовхуватися і в жодному разі не бігти попереду паровоза", - сказав Б.Бенюк на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Він також висловив думку, що з часом такі заходи перестануть звертати на себе увагу українського суспільства. "Не хотілося б, щоб це ("Марш рівності"- ІФ) драматично закінчилося у неділю. Хоча всі кажуть, що до цього йде. Потрібно було б заборонити і не давати цьому параду поштовх", - зазначив депутат Київради.

У свою чергу адміністратор Української місіонерської церкви Василь Білик нагадав традиційні християнські цінності. "Сім'я - це чоловік і жінка. Так було і повинно бути... сьогодні говорять, що чоловік і чоловік - це сім'я. Це не сім'я. Це злочинна організація... Ми готові допомогти людям, які готові звільнитися від таких поганих звичок".

"Церква - за традиційну сім'ю, за народження дітей, за християнські цінності", - додав він.

Разом з тим виконавчий директор Української міжконфесійної християнської місії "Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі" В'ячеслав Когут вважає, що людей з нетрадиційною орієнтацією не потрібно відкидати, але не можна і дозволяти їм нав'язувати те, що протиприродно. "Кожна людина захоплюється власною хіттю. Але не можна свою власну хіть, те, що розкладає нашу країну, суперечить Божому слову, виставляти як норму життя... Ми не повинні відвернутися від цих людей, але ми не повинні дозволити, щоб нам нав'язували те, що нашій країні протиприродно", - сказав В.Когут.

У свою чергу старший науковий співробітник Інституту держави і права ім. Корецького НАН України Олена Львова висловила думку, що державна влада послідовно "знищує інститут сім'ї та суспільної моралі". "Цей парад порушує основи суспільної моралі. Дискримінація надумана. Це штучне виставлення напоказ своїх приватних інтересів, які повинні залишитися в особистому житті", - сказала вона.

ЛГБТ-спільнота в Україні проводить 12 липня "Марш рівності", під час якого має намір вимагати введення в країні зареєстрованого громадянського партнерства, визнання їх сімей і надання їм батьківських або опікунських прав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА