10:26 16.06.2016

Україна очікує надання їй безвізового режиму з ЄС вже зараз

1 хв читати
Україна очікує надання їй безвізового режиму з ЄС вже зараз

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявляє, що Україна виконала всі вимоги Європейського Союзу, передбачені планом візової лібералізації, і очікує надання їй безвізового режиму вже зараз.

"Коли сьогодні нам намагаються нав'язати, що питання безвізового режиму може бути прив'язане до питання прийняття нового протоколу, який дасть можливість заблокувати безвізовий режим у разі нових міграційних викликів, я хочу сказати, чи є це відповідальною позицією наших партнерів? Ми виконали план дій щодо візової лібералізації повністю. Ми формально виконали цей план, там немає жодного невиконаного пункту, і тому ми зараз очікуємо відповідальної і чесної політики і позиції наших партнерів, які повинні нам дати безвізовий режим вже сьогодні, вже зараз, не відкладаючи це на завтра ", - сказала І.Геращенко на брифінгу в Києві в четвер.

За її словами, ЄС також не має пов'язувати надання безвізового режиму Україні з його наданням іншим країнам або рішенням міграційних ризиків.

І.Геращенко вважає, що ЄС також повинен вчитися на власних помилках, як, наприклад, рішення Франції і Німеччини в 2008 році заблокувати підписання плану дій щодо членства в НАТО створило передумови до агресії Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА