17:12 22.06.2016

Україна сподівається на рішення США про надання летальної зброї

2 хв читати
Україна сподівається на рішення США про надання летальної зброї

Українська сторона сподівається на рішення США про надання їй летального озброєння, заявляє голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

"Ще раз хочу подякувати Вам на одержувану нами допомогу: обладнання нелетального типу, проведення спільних тренувань наших військових і військових США, дуже важливу надану допомогу нашим пораненим військовим. Україна продовжує сподіватися на рішення по летального озброєння", - сказав А.Парубій на зустрічі з помічником держсекретаря США Вікторією Нуланд у середу в Києві.

Він поінформував помічника держсекретаря США про активізацію дій російських військових на сході України останнім часом. "Ми просто здивовані таким спалахом агресії, яка триває вже понад місяць. Фактично, на всій лінії розмежування свідомо провокуються і активізуються дії російських військових", - розповів спікер.

"І ми повинні про це голосно говорити світу, що мінські угоди не тільки не виконуються Путіним (президент РФ Володимир Путін - ІФ), а демонстративно ігноруються", - додав А.Парубій.

Голова парламенту подякував за активну позицію США в питанні підтримки України на міжнародному рівні, яка відіграє ключову роль в питанні продовження санкцій до РФ. "Я впевнений, що це питання є важливим не тільки для України, а й для всієї міжнародної спільноти, щоб той, хто порушує систему безпеки, відповідав, ніс покарання", - сказав він.

При цьому спікер зазначив, що, незважаючи на складну політичну ситуацію, український парламент провів низку важливих реформ, "найважливішою з них, очевидно, є судова реформа". "Більшість законів, необхідних для співпраці з МВФ, - близько 10, було ухвалено, відбулося переформування української армії напередодні саміту НАТО у Варшаві, ухвалено також низку важливих соціальних законів", - розповів А.Парубій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА