18:41 22.06.2016

ЦВК затвердила форму і тексти виборчих бюлетенів на довиборах до ВР

2 хв читати
ЦВК затвердила форму і тексти виборчих бюлетенів на довиборах до ВР

Центральна виборча комісія затвердила форму і тексти виборчих бюлетенів на проміжних виборах народних депутатів України 17 липня в одномандатних виборчих округах №№23, 27, 85, 114, 151, 183, 206.

Як повідомляє прес-служба ЦВК, в середу на засіданні, яке проводив голова Центрвиборчкому Михайло Охендовський, було встановлено, що тексти виборчих бюлетенів друкуються державною мовою на одному аркуші світло-блакитного кольору тільки з одного боку з використанням графічних захисних елементів, спеціальних видимих захисних фарб, які змінюють свої оптичні характеристики під дією температури і ультрафіолетового опромінення, а також з проставленням номера виборчої дільниці захисною фарбою, яка проявляється на звороті виборчого бюлетеня.

Комісія також зареєструвала довірених осіб деяких кандидатів у народні депутати, зареєстрованих в одномандатних виборчих округах.

Крім цього, ЦВК затвердила розподіл субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення перших виборів депутатів сільських, селищних і міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних і міських голів 28 серпня поточного року в чотирьох регіонах України на загальну суму близько 1,441 млн грн і на виготовлення органами ведення Державного реєстру виборців списків виборців та іменних запрошень для підготовки та проведення зазначених виборів на загальну суму 6900 грн.

ЦВК також розглянула питання перерозподілу бюджетних призначень за бюджетними програмами "Проведення виборів народних депутатів України" та "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів". Так, за розрахунками ЦВК обсяг коштів, необхідних для організації підготовки та проведення проміжних виборів народних депутатів 17 липня, становить 32,167 млн грн. Однак законом України "Про державний бюджет України на 2016 рік" обсяг коштів за бюджетною програмою "Проведення виборів народних депутатів України" встановлено в сумі 19,667 млн грн, що є недостатнім для забезпечення належної підготовки виборів.

Центрвиборчком уже звертався до Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо збільшення видатків держбюджету за цим напрямом, але на сьогоднішній день питання виділення необхідних коштів не вирішене.

Як повідомлялося 21 червня ЦВК завершила реєстрацію кандидатів у народні депутати на проміжних виборах до Верховної Ради 17 липня. Всього зареєстровано 376 кандидатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА