12:49 23.06.2016

Порошенко і Нуланд обговорили порядок денний майбутніх переговорів президентів України та США у Варшаві

2 хв читати
Порошенко і Нуланд обговорили порядок денний майбутніх переговорів президентів України та США у Варшаві

Президент України Петро Порошенко і помічник державного секретаря США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд обговорили в середу, 22 червня, в Києві порядок денний майбутньої зустрічі глави Української держави та президента США Барака Обами на саміті у Варшаві.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер у прес-службі Адміністрації президента, відповідаючи на запитання щодо суті цієї зустрічі, ця бесіда була незапланована.

"Петро Порошенко провів бесіду з Вікторією Нуланд під час її переговорів із заступником голови Адміністрації президента Костянтином Єлісєєвим. Ця зустріч була незапланованою і була присвячена погодженню порядку денного майбутньої зустрічі лідерів України та США, а також координації зусиль із продовження тиску на Росію для виконання нею безпеки умов Мінських домовленостей", - розповіли в АП.

Раніше посольство США в Україні повідомило, що В.Нуланд і старші керівники управлінь Ради національної безпеки США Чарльз Купчан і Селест Волендер 22 червня зустрілися з високопоставленими українським посадовцями, щоб обговорити порядок денний реформ і виконання Мінських угод на підтримку "нормандського формату".

За інформацією посольства, американська делегація провела зустрічі, зокрема, з президентом України.

"На консультаціях, які були детальними і конструктивними, співрозмовники ретельно зосередилися на вимогах безпеки в Мінських домовленостях напередодні візиту американської делегації до Москви 23 червня. Американська сторона вітає тверду прихильність українського керівництва до повного виконання Мінських домовленостей і наголосила, що санкції стосовно Росії мають залишатися заради досягнення цієї мети", - йдеться в повідомленні.

На зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм В.Нуланд повідомила, що президент США Б.Обама і президент України П.Порошенко мають намір зустрітися у Варшаві у рамках саміту НАТО, який відбудеться 8-9 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА