17:46 30.06.2016

Віце-спікер ВР виступає за залучення іноземців до роботи антикорупційних судів

1 хв читати
Віце-спікер ВР виступає за залучення іноземців до роботи антикорупційних судів

Заступник голови Верховної Ради України Оксана Сироїд переконана, що до роботи антикорупційних судів, завдання яких зараз обговорюється в експертному середовищі та в суспільстві, мають бути обов'язково залучені іноземці.

"Антикорупційні суди обов'язково повинні мати міжнародний елемент, обов'язково мають бути судді-іноземці", - сказала вона, виступаючи в четвер у Києві під час круглого столу під назвою "Перспективи і практичні механізми впровадження в Україні спеціалізованих антикорупційних судів", організованого "Реанімаційним пакетом реформ" і Transparency International Ukraine.

О.Сироїд зазначила, що її позиція не є даниною моді - запрошення іноземців, і в цьому випадку ситуація не тотожна тому, що відбувається у виконавчій владі, оскільки, за її словами, власниками політичної, юридичної системи в Україні і кінцевими бенефіціарами кожної справи, пов'язаної з високопоставленою корупцією, є українські олігархи та їхні інтереси.

Віце-спікер зазначила, що судді антикорупційних судів зазнаватимуть великого психологічному тиску, і українські судді далеко не завжди зможуть із цим впоратися. Також вона вважає, що до іноземців, що беруть участь у роботі антикорупційних судів, буде більше довіри суспільства.

О.Сироїд наголосила, що рішення, ухвалюване іменем України, звісно, має приймати український суддя, але іноземці, на її думку, можуть брати участь у роботі антикорупційних судів, наприклад у статусі присяжних, і таким чином впливати на ухвалення рішень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА