12:37 05.07.2016

ВР позбавила недоторканності й дала згоду на арешт нардепа Онищенка

2 хв читати
ВР позбавила недоторканності й дала згоду на арешт нардепа Онищенка

Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт народного депутата (група "Воля народу") Олександра Онищенка.

Парламент у вівторок голосував окремо за трьома позиціями: за притягнення до кримінальної відповідальності - 275 голосів, за затримання - 265 і арешт 263.

Сам депутат О.Онищенко був відсутній в залі засідань парламенту.

За даними деяких ЗМІ, він знаходиться в даний час в Росії.

Як повідомлялося, 15 червня голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький підготував і передав генпрокурору матеріали для подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт О.Онищенко. Він пояснив, що подання на дачу згоди про притягнення до відповідальності О.Онищенка підготовлено в рамках розслідування кримінального провадження про зловживання під час реалізації газу, видобутого під час спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

У ніч на 16 червня генпрокурор підписав подання на дачу згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт О.Онищенка. Вранці того ж дня прокурор САП особисто привіз до Верховної Ради подання і повідомив, що воно було зареєстровано.

Комітет Верховної Ради з питань регламенту 29 червня рекомендував окремо виносити на голосування питання про згоду парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт О.Онищенка, щоб не дати підстав для оскарження зняття з нього недоторканності.

Ю.Луценко заявляв, що будучи народним депутатом, О.Онищенко мав повний контроль над трьома підприємствами-операторами ПАТ "Укргазвидобування" - ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ "Хас" і ТОВ "Карпатнадраінвест".

Генпрокурор також зазначив, що створення і керівництво злочинної організації О.Онищенко підтверджується фактом його участі в діяльності злочинної організації у складі засновників ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ "Фірма Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест".

Ю.Луценко зазначив, що юридична адреса даних фірм - у приміщенні за адресою: Київ, Хрещатик, 27б.

Крім того, генпрокурор наголосив, що депутат створив злочинне угруповання за участю інших осіб, зокрема представників "Укргазвидобування", метою якої було привласнення коштів суспільства. Внаслідок незаконних дій незаконно присвоєно 1,613 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА