11:01 08.07.2016

ВР прийняла за основу законопроект зі списку МВФ про поправки до Податкового кодексу

2 хв читати
ВР прийняла за основу законопроект зі списку МВФ про поправки до Податкового кодексу

Верховна Рада України в четвер прийняла за основу законопроект про поправки до Податкового кодексу щодо мінімізації впливу на адміністрування надходжень до бюджету (№4516), що входив до пакета законопроектів, ухвалення яких необхідне для отримання найближчого транша $1,7 млрд від Міжнародного валютного фонду (МВФ).

За ухвалення відповідного рішення проголосували 234 народні депутати за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Як повідомила перед голосуванням голова комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, законопроект можна буде доопрацювати під час підготовки до другого читання.

"Прошу, оскільки це є проханням і вимогою МВФ, все-таки ухвалити в першому читанні цей законопроект. І лише у себе в комітеті ми зможемо його зробити таким прийнятним і правильним, як вимагають того всі наші прохання та зауваження", - сказала вона.

Представляючи законопроект, заступник міністра фінансів Сергій Марченко зазначив, що документ передбачає зменшення кількості погоджувальних процедур у роботі Державної фіскальної служби (ДФС), скорочення процедури адміністративного оскарження рішень контролюючих органів.

"Законопроектом передбачено скорочення процедур адміністративного оскарження грошових зобов'язань платників податків за рахунок установлення однорівневої системи, на сьогодні діє дворівнева система. Єдиним рівнем оскаржень буде центральний апарат ДФС України", - зазначив він.

Така пропозиція викликала найбільшу полеміку.

"Дійсно, їх (оскарження - ІФ) не можна переносити виключно на один рівень. Це призведе до колапсу та неможливості розгляду скарг оперативно саме тими підрозділами, які є на місцях. Це стосується митниці", - визнала Н.Южаніна.

"Зараз процедура апеляційного оскарження є неефективною. Ми хочемо щось робити і при цьому нічого не змінюємо. Ми дійшли висновку, що за однорівневої системи розгляду скарг платників податків до цього органу входитимуть 50% представників Міністерства фінансів. Якщо необхідно, давайте наполягати, щоб до цього органу входили і незалежні експерти в якійсь частині. Але нічого не змінювати не можна", - додала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА