18:13 11.07.2016

Геращенко запевняє, що СБУ і МВС моніторять ситуацію навколо хресного ходу УПЦ (МП)

2 хв читати

Народний депутат з фракції "Народний фронт", радник глави МВС Антон Геращенко закликає партії, громадськість і пресу утриматися від провокацій навколо хресного ходу Української православної церкви (Московського патріархату).

"Без сумнівів, так звана хресна хода задумана за межами України. Автори ідеї знають, як легко закидати в масову свідомість українців якусь конфліктну ситуацію, а потім знімати з цього "пінку".... Звертаюся до представників українських та зарубіжних ЗМІ з проханням не приділяти так багато уваги цій спецоперації під назвою "хресна хода", оскільки її ефективність обернено пропорційно тій увазі, якій їй буде приділятися в українських ЗМІ", - написав А. Геращенко на своїй сторінці в Facebook у понеділок.

Від також звернувся до представників українських партій і громадських організаціях, з проханням утриматися від провокацій і застосування сили до "хресної ходи", "оскільки саме цього від Вас й очікувають його організатори".

"МВС і СБУ роблять свою справу. Уважно моніторять ситуацію навколо так званого "хресного ходу". Вивчаються особистості організаторів, джерела фінансування та інші супутні деталі. Серед прихожан Московського патріархату є достатньо осіб, які співпрацюють із нашими оперативними співробітниками. Тому нам відомі деталі того, що відбувається. Крім того, всі публічні виступи документуються на відео. СБУ і МВС прагнутимуть не допустити провокацій і нападів на учасників "хресного ходу", - повідомив нардеп.

Як повідомлялося, хресна хода розпочалася 3 липня на сході України Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування дня Хрещення Русі-України, учасники обох походів мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де заплановано урочисте богослужіння.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА