12:47 29.07.2016

Фриз: Сили спецоперацій - найбільш ефективний інструмент для протидії агресору

2 хв читати
Фриз: Сили спецоперацій - найбільш ефективний інструмент для протидії агресору

Сили спеціальних операцій (ССО) Збройних сил України добре зарекомендували себе сучасним інструментом ведення війни, зазначає глава підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем парламентського комітету з питань нацбезпеки і оборони Ірина Фриз (фракція "Блок Петра Порошенка").

"Сили спеціальних операцій - це ефективний дієвий інструмент, здатний протистояти неконвенційним діям... ССО дозволять більш оперативно, мобільно, комплексно реагувати на нові загрози, реагуючи безпосередньо на джерела таких загроз. Це - сучасний інструмент ведення війни, який найкращим чином зарекомендував себе в іноземній практиці ", - розповіла І.Фриз у прямому ефірі радіо" Ера ".

Як повідомляється на офіційному сайті партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", 29 липня 2016 року в Україні вперше відзначають День ССО ЗСУ. В указі президента, підписаному 26 липня, зазначено, що День ССО встановлюється з метою "подальшого розвитку національних військових традицій, враховуючи важливу роль ССО ЗСУ в забезпеченні обороноздатності держави".

За її словами, закон передбачає, що ССО буде фінансуватися окремим бюджетним рядком в рамках коштів, виділених на потреби Міноборони. Також їх фінансування може здійснюватися за рахунок інших джерел, що відкриває можливості для отримання коштів в рамках програм допомоги та співпраці від західних партнерів.

Парламентарій зазначає, що Україна повторює пройдений США шлях, коли Конгрес наприкінці 1986 року утворив Командування SOCOM, підпорядкував собі Командування СВ ВВС, "морських котиків" ВМС, армійських Ренджера і "зелених беретів". "ССО - це набагато ширший інструмент ведення військових дій: вони базуються на трьох платформах - це спеціальна розвідка, direct actions (спеціальні дії), неконвенційної дії. Під неконвенційними діями ми розуміємо ведення військових інформаційно-психологічних операцій", - зазначила І.Фриз.

За словами депутата, перша спроба створити ССО в Україні була зроблена в 2008 році, але протидія цим проектом було сильною, і в керівництва країни і парламенту не вистачило політичної волі довести його до завершення. "Я переконана: якби ми мали такі сили на початку війни на сході, ситуація зараз була б інакшою", - підкреслила І.Фриз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА