18:54 01.08.2016

Порошенко звільнив 3 суддів за порушення присяги

2 хв читати
Порошенко звільнив 3 суддів за порушення присяги

Президент України Петро Порошенко на підставі подання Вищої ради юстиції підписав укази про звільнення суддів Донецького окружного адміністративного суду Наталії Мальцевої та Наталі Спасової, а також судді Макарівського районного суду Київської області Владислава Оберемка за порушення присяги.

Як повідомляє в понеділок прес-служба глави Української держави, у поданні ВРЮ зазначається, що до січня 2015 року Н.Мальцева та Н.Спасова, займаючи посади суддів України, зайняли посади у так званих "судах" на тимчасово окупованій території Донбасу. Такі дії цих суддів порушують Конституцію і закони України та підривають довіру до них, як носіїв судової влади України.

"Встановлено також, що у ніч з 27 на 28 лютого 2015 р. суддя Макарівського районного суду Київської області Владислав Оберемко, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, не виконав вимоги працівника ДАІ про зупинку транспортного засобу, а після того, як його зупинили, поводився агресивно, вживав ненормативну лексику, відмовився надати документи на транспортний засіб і право керування ним, погрожував вогнепальною зброєю, ухилявся від проходження медичного огляду", - йдеться в повідомленні.

Крім того, встановлено, що 15 вересня 2014р під час розгляду в судовому засіданні цивільної справи В Оберемко порушив обов'язки забезпечення справедливого та неупередженого розгляду справи, і цим порушив присягу судді.

Іншими указами глава держави звільнив ще 11 суддів ряду судів у зв'язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням або про відставку, а також через завершення строку, на який був призначений суддя. Крім того, П. Порошенко підписав укази про переведення 5 суддів і призначення 27 суддів низки судів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА