17:02 02.08.2016

Юнкер назвав нового майбутнього єврокомісара від Великої Британії та визначив його функцію в Єврокомісії

2 хв читати
Юнкер назвав нового майбутнього єврокомісара від Великої Британії та визначив його функцію в Єврокомісії

Голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер оголосив у вівторок про намір призначити членом ЄК, відповідальним за союз безпеки ЄС, кандидата в єврокомісари від Великої Британії Джуліана Кінга.

"11 липня голова Юнкер мав бесіду з сером Джуліаном Кінгом, кандидатом від Сполученого Королівства на пост комісара на заміну колишньому комісарові лорду (Джонатану - ІФ) Гіллу. На підставі цього голова Комісії оголосив сьогодні про свій намір довірити портфель союзу безпеки серу Джуліану Кінгу", - йдеться в комюніке, поширеному в Брюсселі.

У документі пояснюється, що новий єврокомісар з безпеки відповідатиме за реалізацію європейської програми в галузі безпеки, ухваленої Європейською комісією 28 квітня 2015 року.

Він має сприяти заснуванню операційного та ефективного союзу безпеки, як це було оголошено Єврокомісією 20 квітня 2016 року в повідомленні про європейську програму в галузі безпеки.

Ж.-К.Юнкер надіслав у вівторок листа Дж.Кінгу, в якому пояснив його головні завдання та сферу відповідальності як майбутнього комісара з питань безпеки.

Член Єврокомісії, відповідальний за союз безпеки, буде працювати під безпосереднім керівництвом першого заступника голови ЄК Франса Тіммерманса. Функція нового єврокомісара, згідно з повідомленням Єврокомісії, має підтримувати і доповнювати роботу члена ЄК з питань міграції та внутрішніх справ Дімітріса Аврамопулоса.

Єврокомісару, що відповідає за союз безпеки, допомагатиме робоча група експертів з кількох генеральних директоратів Єврокомісії під керівництвом генерального директора з внутрішніх справ.

У комюніке уточнюється, що, оскільки мова йде про новий портфель у складі Єврокомісії, який доповнює вже наявні портфелі, функції інших членів ЕК залишаються без змін.

Про свій вибір Ж.-К.Юнкер поінформував прем'єр-міністра Великої Британії Терезу Мей увечері в понеділок.

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА