16:53 16.08.2016

"Опоблок" спрямував документи про бездіяльність України в розслідуванні трагедії 2 травня до Міжнародного кримінального суду та ЄСПЛ

2 хв читати

Два пакета документів, що підтверджують бездіяльність української влади у проведенні швидкого та неупередженого розслідування подій 2 травня 2014 року, спрямовані до Міжнародного кримінального суду в Гаагу і в Європейський суд із прав людини в Страсбурзі, повідомив лідер парламентської фракції "Опозиційного блоку" Юрій Бойко.

"Ми бачимо, що українські правоохоронні органи нашої країни не діють і не займаються об'єктивним розслідуванням Одеської трагедії. Це бачить вся країна. Опозиційний блок вважає правильним до розслідування подій 2 травня привернути увагу міжнародної громадськості і звернутися в міжнародні юридичні інстанції. Ми подали документи прокурору Міжнародного кримінального суду в Гаазі і оформили скаргу до Європейського суду з прав людини в Страсбурзі. Далі ми залишаємо за собою право звернутися в інші міжнародні організації, зокрема ООН, щоб замовників та виконавців цієї страшної трагедії 2 травня не залишилися безкарними ", - сказав Ю.Бойко в Одесі на зустрічі з родичами жертв трагедії, повідомляє прес-служба "Опозиційного блоку" у вівторок.

"Як свідчить практика, в європейських міжнародних судах злочини такого масштабу, як Одеська трагедія, розслідуються оперативно і об'єктивно. Ми впевнені, що всі, хто винен в цьому страшному злочині, матимуть заслужене покарання", - підкреслив народний депутат від фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський.

Як зазначив народний депутат цієї ж фракції Микола Скорик, у розслідуванні Одеської трагедії держава Україна своїх функцій не виконує.

"Порушені всі розумні терміни проведення розслідування, є труднощі з ознайомленням з матеріалами справи, також викликають недовіру результати експертизи загиблих. Нині підготовлені скарги від п'яти заявників. У рамках скарг буде доведена провина держави в затягуванні й непроведенні розслідування загибелі 42 осіб у Будинку профспілок. В Україні заявники використовували всі можливі механізми захисту і не бачать перспективи вирішення цього питання в рамках вітчизняного законодавства. Події 2 травня - це приклад масової дискримінації українців за національною і політичною ознакою", - підкреслив М. Скорик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА